У Луцькій бібліотеці зібрали ще майже 400 кілограмів російської літератури на макулатуру

У Луцькій бібліотеці зібрали ще майже 400 кілограмів російської літератури на макулатуру

У рамках акції "Скажи НІ російській літературі" у Волинській бібліотеці для юнацтва, що в Луцьку, зібрали чергову партію книг на макулатуру – 367 кілограмів літератури.

Про це Суспільному розповіла директорка книгозбірні Алла Єфремова.

Це другий закритий збір від початку року. Зі слів директорки, найбільше читачі приносили художніх книг, а також журнали й енциклопедичні видання про Україну, але російською мовою. Наразі акція у бібліотеці продовжується.

"Тільки в нас закінчився цей збір і здали на макулатуру, як вчора читачка Анна принесла ще російськомовні книжки. Люди не знають, куди подіти такі книги: їх забираємо. Лучани вирішують очистити свої домашні бібліотеки. Ми це підтримуємо", – каже Алла Єфремова.

13 червня партію літератури передали на макулатуру й вторгували 1 100 гривень. Алла Єфремова зазначила, що кошти передали на закупівлю матеріалів на сітки й кікімори для військових, зокрема маскувальні сітки плетуть у бібліотеці: долучаються як працівники, такі і читачі книгозбірні.

Загалом, розповіла Алла Єфремова, із початку року бібліотека вторгувала 3 655 гривень за російськомовні видання, 2022-го – 6410 гривень. Кошти перераховували на ЗСУ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські прокурори вжили заходів задля збереження пам’яток архітектури ХVІІІ століття
Наступна новина «Після війни планую відкрити реабілітаційний центр», – луцька волонтерка Ольга Валянік
Останні новини
Схожі новини