У луцькій лікарні вперше провели унікальну операцію: жінці пришили ногу

У луцькій лікарні вперше провели унікальну операцію: жінці пришили ногу
Фото ілюстративне

У Луцькій міській клінічній лікарні вперше провели успішну операцію – 67-річній жінці пришили ногу.

27 травня, швидка медична допомога доправила у приймальне відділення лікарні 67-річну жінку з тяжкою побутовою травмою: відрізаною ногою на рівні гомілково-ступневого суглобу, – інформують на сторінці медзакладу.

Пацієнтку оперативно направили в опікове відділення, реконструктивно-відновної хірургії та хірургії китиці, де їй зробили реплантацію ноги: відновили судини, сухожилля, нерви і пришили ногу. За словами завідувача відділення Романа Трача операція пройшла успішно, хвора задоволена результатом і почуває себе добре.

"Найголовніше, швидко доставити пацієнта в лікарню, щоб не втратити дорогоцінний час і можливість зробити приживлення", - розповів Роман Трач.

 

Довідка: реплантація - це оперативне приживлення тимчасово відокремленої від організму органу або його сегмента. У клінічній практиці застосовують реплантацію скальпа, носа, вушної раковини, але найбільше поширена реплантація кінцівок та їх сегментів - кистей, стоп, пальців.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні просять заборонити дистанційне навчання. Зареєстрували петицію
Наступна новина Приватбанк продовжив «кредитні канікули» для бізнесу
Останні новини
Схожі новини