У Луцькій міській лікарні – карантин. Що це означає для хворих та їхніх рідних

У Луцькій міській лікарні – карантин. Що це означає для хворих та їхніх рідних
Фото ілюстративне

Луцька міська клінічна лікарня тепер працює в режимі суворого карантину. Тепер тут не приймають планових хворих і не пускають відвідувачів.

Заступник директора Луцької міської клінічної лікарні Андрій Смольянінов розповів «Першому», що змінилось у закладі.

Лише ургентні хворі

Завдання лікарні під час епідемії – надання безперебійної цілодобової спеціалізованої та високоспеціалізованої стаціонарної і амбулаторної допомоги всім, хто її потребує.

Планова госпіталізація зупинена. Лікарня приймає пацієнтів лише за невідкладними показами. Допомога надається як мешканцям Луцька, так і жителям прилеглих районів.

Ніяких відвідувачів

Тепер потрапити в лікарню можна лише через приймальне відділення. На вході у стаціонар поставили пост, через який пропускають лише пацієнтів, але не їхніх рідних та близьких. Відвідування хворих поки заборонене.

Усім міряють температуру і питають про симптоми застуди

У приймальному відділенні працюють медики у захисних халатах. Вони перевіряють температуру та запитують про симптоми ГРВІ у кожного нового хворого, незалежно від того, з чим він звернувся. Якщо є підозра на коронавірус, роблять тест.

Наразі заклад отримав 75 експрес-тестів. Поки жоден з проведених аналізів не підтвердив інфікування. Але, якщо це трапиться, лікарня не прийме хворого – його скерують в інфекційну або обласну лікарні.

Через те, що в закладі не приймають планових хворих, місця тут побільшало. Тому нових пацієнтів намагаються розміщати максимально відокремлено. Це на випадок, якщо в когось симптоми коронавірусу все ж проявляться пізніше.

Станом на 20 березня у лікарні не було збільшення кількості пацієнтів з пневмоніями. 

Чи захищені медики

Персонал приймального відділення та травмпункту постійно працює у захисному одязі – ізолюючих халатах, масках та рукавичках.

«Поки засоби захисту є, але запас дуже обмежений. Нам виділили гроші на закупівлю нових, але, на жаль, знайти їх не можемо – в Україні цих речей просто немає. Будемо дуже вдячні, якщо благодійники допоможуть знайти ізолюючі халати, шапочки, маски, краще – маски-респіратори типу N95, ffp2. Також ніколи не будуть зайвими антисептики – вони зараз витрачаються дуже інтенсивно», - каже заступник директора лікарні.

Персонал також щодня питають про самопочуття та міряють температуру. З симптомами ГРВІ до роботи нікого не допускають.

Скільки часу такий карантин діятиме, тут поки не знають. Залежно від того, як розгортатиметься ситуація в Україні, - каже Андрій Смольянінов.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Без агресивних дій у всіх країнах мільйони можуть померти, – ВООЗ
Наступна новина Нових хворих не зафіксовано, 8 підозр. Що з коронавірусом на Волині?
Останні новини
Схожі новини