У луцькому дитсадку через проблеми з опаленням мерзнуть діти

У луцькому дитсадку через проблеми з опаленням мерзнуть діти
Джерело фото: www.happy-land.org

У луцькому дитсадку №24, що знаходиться на вулиці Богомольця 2В, мерзнуть дошкільнята.

Про це йшлося 6 грудня  на засіданні постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, ЖКГ, екології транспорту та енергозбереження, повідомляє «ВолиньPost».

Раніше до Луцькради звернулись батьки вихованців дитсадка. Вони попросили міську владу вирішити питання з опаленням. Під цим зверненням підписалось 100 батьків.

Член батьківського комітету Мирослава Дячук розповіла, що на початок опалювального сезону, який, до слова, розпочався пізніше через прориви у тепломережі, температура у групі на другому поверсі була 16 градусів, а у кімнаті, де сплять діти – +14. 

«Ми зрозуміли, що від адміністрації закладу це не залежить. На першому поверсі також холодно, проте найбільші проблеми на другому поверсі. У понеділок вранці в ігровій зоні температура повітря була +17», – розповіла жінка.

Директор ДНЗ №24 Галина Штаній зауважила, що у закладі є завгосп, яка здійснює контроль за показниками і вони насправді знижені. За її словами, садок дуже старий і проблеми з опаленням почалися вже давно. Бувають часто пориви теплотрас. У середу, 5 грудня температура на першому поверсі була від +18 до +19, а на другому від +15 до +16. 

Головний інженер ДКП «Луцьктепло» Володимир Біньковський зазначив, що проблеми виникли через низьку віддачу конвекторів, які стоять у закладі. Окрім того, конвектори закриті задля безпеки дітей, що погіршує циркуляцію повітря. Окрім того, він запевнив, що допомогти може також встановлення відбиваючих екранів. 

На комісії вирішили рекомендувати адміністрації спільно з ДКП «Луцьктепло» та управлінням освіти промити елеваторний вузол та перевірити запірну арматуру. А також порадили проаналізувати стан теплопостачання, аби батареї не були закриті та давали максимальне тепло, також поклеїти відбиваючі екрани. Термін виконання рекомендації – сім днів. 

У випадку, якщо такі дії не допоможуть, то у раді розглядатимуть можливість здійснення реконструкції теплової системи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 6 грудня: долар та євро значно подешевшали
Наступна новина У Луцьк приїде відомий журналіст Остап Дроздов
Останні новини
Схожі новини