У Луцькому пологовому половина мам не хочуть робити щеплення від гепатиту своїм малюкам. ВІДЕО

У Луцькому пологовому половина мам не хочуть робити щеплення від гепатиту своїм малюкам. ВІДЕО
Щеплення від гепатиту малюкам роблять у перші дні життя. Фото - Суспільного

Кожна друга породілля у Луцькому пологовому будинку відмовляється робити щеплення від гепатиту своїй дитині у перші дні життя.

Про це розповіла заступниця директора пологового будинку Олена Курак, йдеться у сюжеті Суспільного Волині.

У подружжя Яни та Миколи Півнів із Ратнівського району три дні тому народився первісток. Розповідають: робити щеплення новонародженому синові у пологовому будинку не будуть.

«Ми поки що відмовляємось від щеплень. Хочемо, щоб дитина підросла, щоб в неї підвищився імунітет. Вона виросте, через 2-3 місяці ми її обстежимо: чи можна їй давати ті прививки чи ні. Нам лікарі скажуть, і тоді ми їх будемо робити. Наскільки я знаю, багато людей є, які не роблять взагалі щеплень – і нічого, якось живуть», – міркує молода мама Яна Півень.

У перші дні життя малюкам роблять щеплення від туберкульозу та гепатиту. Лучанка Катерина Яремчук своїй новонародженій донечці зробила обидва щеплення. 

«Досвід з вакциною вже маю, оскільки старшій донечці 9 років. Я взагалі позитивно відношусь до вакцинації. Я вважаю, що краще дитину свою застерегти з народження, ніж потім лікувати і надіятися невідомо на що», – розповіла породілля Катерина Яремчук

 Лікар-неонатолог Олена Курак каже: 2018-го у пологовому будинку Луцька народилася 4121 дитина. 5-ти відсоткам малюків вакцину БЦЖ батьки вводити відмовляються. Проти гепатиту не щеплюють кожну другу дитину, у якої немає протипоказів.

«Щоб мати довічний імунітет, його (щеплення, – ред.) треба провести тричі. Перше щеплення робиться в пологовому будинку і дає 40% захисту від даного захворювання. Тому і календар складений так, щоб найважливіші прививки починати в пологовому будинку. Далі так само його потрібно провести на етапі дитячої поліклініки.

Зі слів заступниці директора пологового будинку Олени Курак,  щеплення дітям роблять сертифікованою і перевіреною вакциною. Від туберкульозу – болгарського  виробництва, від гепатиту Б – південно-корейського.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Громаді важко буде утримувати такий заклад, – Савченко про школу, яку добудовують. ФОТО
Наступна новина Громада у Володимир-Волинському районі заявила про перехід у ПЦУ
Останні новини
Схожі новини