Громаді важко буде утримувати такий заклад, – Савченко про школу, яку добудовують. ФОТО

Громаді важко буде утримувати такий заклад, – Савченко про школу, яку добудовують. ФОТО
У селі Осівці Камінь-Каширського району добудовують школу. Фото - зі сторінки у Facebook Олександра Савченка

У селі Осівці Камінь-Каширського району на Волині добудовують школу. За прогнозами, які озвучили у Волинській облдержадміністрації, 1 вересня 2019 року маленькі осівчани зустрінуть уже в новому навчальному закладі.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка у Facebook.

«Ви знаєте, ми чекали дуже давно. Я дуже хвилююся коли говорю про нашу нову школу, бо моя старша дочка мала йти в неї в перший клас, а їй вже літом виповниться 30 років. Ця школа і жадана, і бажана. Ми її чекаємо, як мама чекає маленьке дитятко. Ми її плекали, добивалися і нарешті будемо мати. Хочеться щиро подякувати губернаторові Олександрові Іллічу, який нас не забуває, навідується, питає, як робота йде. Ми щасливі, всі односельчани щасливі, що скоро відкриємо школу», – зазначила місцева мешканка Людмила Цап.

Нову школи в селі Осівці Камінь-Каширського району чекають вже давно. І не вірять, що вона ото-от запрацює.

«Не так давно ми тут були, то в мам менше було оптимізму. А сьогодні люди усміхаються, дякують. До слова, на моїй посаді взагалі дуже рідко можна почути подяку. Хочу відзначити, що молодці будівельники, які якісно роблять ремонтні роботи. Проект сам по собі непоганий – величний, монументальний. Однак громаді важко буде утримувати такий великий навчальний заклад. Зекономити не завжди вийде», – наголосив Олександр Савченко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Завершують будівництво скандальної школи на Камінь-Каширщині. ФОТО

Загальна кошторисна вартість школи на 220 учнівських місць становить близько 75,5 мільйона гривень. Здебільшого це державні кошти – з ДФРР. Частина з місцевого (районного) бюджету та частина коштів державної субвенції на соціально-економічний розвиток окремих території.

Наразі будівельна готовність навчального закладу – близько 80%. Для завершення робіт підрядна організація потребує близько 23 мільйонів гривень. З них 21,2 млн надійде з Державного фонду регіонального розвитку та 2,3 мільйона виділить районний бюджет.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Машина у розшуку, а водій - боржник: «улов» патрульних на Волині
Наступна новина У Луцькому пологовому половина мам не хочуть робити щеплення від гепатиту своїм малюкам. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини