Волинянин показав, як виготовляє печі-буржуйки з газових балонів. ВІДЕО

Волинянин показав, як виготовляє печі-буржуйки з газових балонів. ВІДЕО

Майстер Іван Зелінський з села Борохів Луцького району впродовж трьох місяців виготовляє печі-буржуйки з газових балонів для військовослужбовців. Зараз працює над черговою партією.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного. 

Чоловік у будні працює санітаром у психлікарні, а у вихідні клопочеться у своїй майстерні. Коли є електроенергія, займається зварювальними роботами.

"Приварюємо пластину, щоб хлопці мали собі на чому їсти варити, підігрівати. І варимо ручки для переноски, для сушки. Дверки, піддувало і фактично готово. Тут нічого важкого немає. Перша була – так, думали, а як те, як те? А нас сьогодні як вона не знаю, яка по рахунку, то вже із закритими очима, можна сказати", – розповів майстер.

На виготовлення буржуйки без підготовчих робіт витрачає чотири години. Зі слів Івана Зелінського, найважче очистити балони після газу. Їх майстру постачають волонтери.

Готові печі передають на фронт через ківерцівських волонтерів "Станції добра" або надсилають поштою. До настання холодів виготовляли скоби для скріплювання дерева. Допомогти в майстерню, каже майстер, також приходять односельчани.

"Треба було скоби робити і у нас є група сільська, закидаємо у групу: "Хто може долучитися". Хвилин 10-15 і ціла майстерня. Я то у нас людей було десь 15. Всі тут працювали. Тут варимо, там гнемо, там крутимо", – показав чоловік.

За словами Івана Зелінського, треба бути сильними і в допомозі військовим, які захищають країну. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькому районі вбили матір і сина
Наступна новина Волинський військовий потрапив у новорічне звернення Президента
Останні новини
Схожі новини