У Луцькому районі провели в останню дорогу полеглого Героя. ФОТО, ВІДЕО

У Луцькому районі провели в останню дорогу полеглого Героя. ФОТО, ВІДЕО

Вчора, 2 серпня, в селищі Олика Луцького району попрощалися із загиблим 43-річним воїном Романом Печерським.

Кортеж із тілом полеглого у боях за Україну молодшого сержанта волиняни зустріли на колінах дорогою в його рідне селище, передає Суспільне.

Опісля піша колона людей попрямувала до хати, де проживав волинянин. 

Відспівали бійця у Свято-Вознесенському храмі в Олиці.

Староста церкви Микола Тарасюк розповів: Роман допомагав зводити храм і ще планував там ремонтні роботи.

"Він приїжджав у відпустку і казав, що ще ми повинні зробити храм, планував велику роботу. Я його спитав: "Де ти, на передку?" Він: "Ні, я підвожу хлопців і забираю їх". То кажу: "Побув би вдома". А він: "Я не можу без хлопців"... Казали, що танк попав у машину", – каже староста церкви.

Загиблий військовослужбовець мав велику сім'ю. Як розповіла знайома Ольга Панасюк, разом із дружиною виховували п'ятьох дітей. "Діток знаю, дуже хороші виховані. Сумували за татком", – говорить волинянка.

Господар і "золота людина" – так про Романа Печерського відгукується сусідка Олена Макаревич. "Батько багатодітний, господар. Всім допомагав, хто що не попросить. Ніколи не відмовить", – сказала волинянка.

Класний керівник Микола Ковальчук розповів, що Роман любив працювати і не цурався праці. "Він був дуже роботящий. Щоб людина завжди була задоволеною його роботою – так намагався. Був сучасний, розвинутий. Працював на комп’ютерах, шукав нові технології у всьому", – сказав волинянин.

Вчителька доньки Романа Печерського Валентина Мацута зазначила, що чоловіка знали всі як старанного та працьовитого.

"Рома – це наш учень. Був дуже добрий, завжди прийти на допомогу. Дітки дуже хороші у нього. Працьовитий був, робив ремонти, допомагав мені класну кімнату ремонт. Нехай йому буде земля пухом. Герої не вмирають!" – додала жінка.

Загинув Роман Печерський 26 липня цього року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Новоданилівка Запорізької області.

Як розповів Олицький селищний голова Олександр Прендецький, у чоловіка залишилося п'ятеро дітей і він міг бути звільнений від служби за законом. "Романа Печерського знав ще зі свого дитинства. Гарний, позитивний чоловік. Пішов служити добровольцем за нашу вільну державу", – сказав посадовець.

Волинянина Романа Печерського поховали на місцевому кладовищі селища Олика. Як зазначив селищний голова Олександр Прендецький, майже 700 жителів громади зараз захищають країну.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Харківщині загинув Герой з Волині
Наступна новина На Волині злочинна група виготовляла фіктивні документи та реалізовувала їх по всій країні. ФОТО
Останні новини
Схожі новини