У Луцькому районі розкидатимуть приманки з вакциною для тварин проти сказу

У Луцькому районі розкидатимуть приманки з вакциною для тварин проти сказу

У Луцькому районі з 12 вересня в рамках осінньої кампанії пероральної імунізації вакцинуватимуть диких тварин проти сказу.

Як розповів Суспільному начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Держпродспоживслужби в області Анатолій Тимофіюк.

Для цього передбачили 92 250 доз приманок із вакциною, яку розкладатимуть у районі на площі 3 690 квадратних кілометрів, зокрема в польових і лісових угіддях, обабіч доріг і поза межами населених пунктів та водойм. Наземний метод вакцинації (вручну) диких тварин у Луцькому районі застосовують вперше.

За словами фахівця, приманка має вигляд брикетів розміром 3x5 зі специфічним запахом. Всередині приманки знаходиться капсула (маленький поліетиленовий пакетик) із вакциною проти сказу. Під час поїдання тварина прокушує капсулу й таким чином отримує щеплення. Така антирабічна вакцина безпечна для людей та тварин. Жителів району просять не брати приманки руками, не руйнувати та не переносити в інші місця.

У районі створять робочі групи з поширення таких приманок, до складу яких входитимуть ветеринарні лікарі, спеціалісти органів місцевого самоврядування, фахівці лісомисливських господарств і користувачі мисливських угідь.

Як додав Анатолій Тимофіюк, загалом в області впродовж 2023 року зареєстрували 29 неблагополучних пунктів щодо сказу, де захворіла 31 тварина. Зокрема в Луцькому районі таких пунктів 14, де захворіло 15 тварин.

Станом на 6 вересня карантинні обмеження зняли з 24 неблагополучних пунктів, ще в п'яти пунктах карантин триває.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Співака з Волині підозрюють в співпраці з телеграм-каналом «Труха»
Наступна новина «Продажний п****ок», – ексгравець збірної України про лучанина-зрадника Тимощука
Останні новини
Схожі новини