У Луцькому районі відбувся велозаїзд на підтримку переселенців

У Луцькому районі відбувся велозаїзд на підтримку переселенців

У селищі Колки Луцького району вчора, 13 жовтня, відбувся велозаїзд під назвою "Крути педалі!".

Спортивний захід організував благодійний фонд "Рокада", який опікується переселенцями. Про це Суспільному розповіла соціальна працівниця фонду Тетяна Франчук.

З її слів, у місцевому прихистку наразі проживають 35 вимушено переміщених українців із різних областей. Напередодні велопробігу благодійники придбали й подарували дев'ятьом переселенцям велосипеди.

"Стала така проблема, що на сьогодні люди не можуть зручно добиратися до центру міста Колки, оскільки громадського транспорту немає. Прихисток територіально знаходиться далеко, більше трьох кілометрів", — сказала працівниця БФ Тетяна Франчук.

Декілька днів поспіль ровером на роботу дістається Анастасія Яковенко. Розповідає: півтора року тому на Волинь переїхала із Бахмутського району, що на Донеччині. "Начали люди масово уїжати, дуже масово. Стало дуже громко... Домівка, вона розбита", — говорить жінка.

У прихистку на території колишнього санаторію в Колках Анастасія Яковенко живе разом із бабусею. Розповіла, що влаштувалася на роботу вчителькою у місцеву музичну школу, тож велосипед стане в пригоді.

"Коли пішки, коли на велосипеді, як зручно, від цього залежить. Дуже проблемно – це в Луцьк виїхати. Сьогодні їздили в Маневичі і ми їхала попутками", — сказала переселенка.

Зі слів соціальної працівниці благодійного фонду Тетяни Франчук, взяти участь у велозаїзді запрошували усіх охочих.

З її слів у Колках фонд також облаштував 10 велопарковок. "Це і біля школи, де зараз ми знаходимося, біля ЦНАПу, тобто біля місць, де є скупчення людей", — додала працівниця фонду.

Людям, які приїхали у громаду через війну, зараз місцева влада допомагає підготуватися до зими, зазначив Колківський селищний голова Олександра Палінкевич. "Зараз 4,5 тонни картоплі заготували, минулого року, як почалася біда, ми їх 4 місяці харчували безкоштовно повністю", — сказав посадовець.

Зі слів Олександра Палінкевича, на території Колківської селищної територіальної громади проживають 800 вимушено переселених українців.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З дитинства мріяв про військові шеврони: спогади про загиблого Героя з Волині Олександра Маргіти
Наступна новина Волинянку судили за антиукраїнську пропаганду в соцмережах
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні