У Луцькому районі підніматимуть прапор УПА

У Луцькому районі підніматимуть прапор УПА

29 березня 2018 року Луцька райрада ухвалила рішення вивішувати червоно-чорний революційний прапор ОУН-УПА на День захисника України 14 жовтня.

Проект рішення був внесений на розгляд сесії фракцією ВО «Свобода», - про це інформує «ВолиньUA».

«Це наш революційний прапор. УПА воювала за незалежну Україну. Воювала проти Росії, Третього Рейху, Польщі. Це наша історія. В кожного народу є свої герої і своя історична правда. Сьогодні ми продовжуємо боротьбу за незалежність.

Ми повинні прийняти це рішення як патріоти нашої держави, як громадяни нашої країни і в підтримку тих, хто повертається в цинкових гробах. І я не розумію, як можна бачити російський слід в тому, що українці шанують своїх героїв і віддають шану тим, хто поклав своє життя на вівтар свободи і незалежності», - зазначила депутат Луцької райради від ВО «Свобода» Марія Пивовар.

Однак, частина депутатів з фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та Аграрної партії не підтримали таке рішення. А голова Луцької РДА Ігор Ярмольський спекулятивно і безпідставно намагався побачити у цьому рішенні російський слід. Втім, більшість обранців громади підтримали такий проект рішення.

Червоно-чорний прапор підніматимуть 14 жовтня, у День захисника України, поряд із синьо-жовтим біля адміністративного будинку Луцької райради. Крім того, сільським, селищним радам, керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, громадським об'єднанням району рекомендують запровадити таку ж практику.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поліція затримала 18-річних жителів Волині, які вчинили розбій у одному з магазинів Львова
Наступна новина Мешканці Дубнівського мікрорайону Луцька просять владу створити додатковий маршрут
Останні новини
Схожі новини