У Луцьку біля «Глобусу» ярмарку не буде. Виявили багато порушень

У Луцьку біля «Глобусу» ярмарку не буде. Виявили багато порушень
Ярмарок біля ТЦ «Глобус» (фото зі сторінки Вікторії Дзитз у фейсбуці)

У Луцьку внесли зміни до рішення про роботу сільськогосподарських ярмарків у місті на період карантину, закривши одне з місць торгівлі через численні порушення під час роботи.

Про це йшлося у понеділок, 4 травня, під час засідання виконкому Луцькради, повдомляє ІА ВолиньPost.

Начальниця управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай розповіла, що у Луцьку пропонують виключити з переліку місць для ярмаркування вулицю Єршова поблизу торгового центру «Глобус».

«На вихідні вже розпочали роботу цих ярмарків. 2 травня біля «Глобусу», коли запрацював ярмарок, виникли проблеми в його організації. Місцями були скупчення відвідувачів, не всі покупці були в масках, не всі продавці виконали вимоги», – зазначила вона.

В. о. мера Луцька Григорій Пустовіт зазначив, що ярмаркам дозволили працювати, аби підтримати фермерів. Натомість на Єршова ситуація вийшла з-під контролю і там почали торгувати й інші. На місці працювали працівники поліції та Держпродспоживслужби, які фіксували порушення.

«Люди почали там торгувати мороженою морською рибою, бананами, які приїхали із Закарпаття. Якимось чином фермером стала відома в Луцьку людина пан Рижков, що там почав керувати правами, обливатися кавою. Фермери сказали, що не можуть навести там порядок, в інших локаціях можуть, а там – ні. Ми не можемо піддавати загрозі життя і здоров’я людей», – сказав посадовець.

Тому локацію на Єршова вирішили закрити. Він назвав цей крок попередженням для інших підприємців, які не дотримуються правил карантину.

Пустовіт додав, що невдовзі у місті запрацюють агропродовольчі ринки, тож частину продукції фермери зможуть реалізовувати там. Більше того, в Україні з 11 травня планують відкрити усі ринки і поступово відновлювати роботу транспорту.

Своєю чергою, член виконкому Михайло Щур запропонував продумати інше місце для ярмарку, щоби забезпечити мікрорайон сільськогосподарською продукцією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині від коронавірусу померла пацієнтка психлікарні
Наступна новина Карантин продовжують до 22 травня, але будуть пом'якшення
Останні новини
Схожі новини