У Луцьку – благодійна виставка. Збирають гроші для військових

У Луцьку – благодійна виставка. Збирають гроші для військових

У Луцьку триває виставка народної вишивки. Волонтери збирають кошти на потреби військових у зоні ООС та для сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Про це розповіла Суспільному волонтерка Ольга Балицька.

Захід організувала група "Волонтери Волині з добром у серці". Майже 300 вишитих речей для експозиції збирали із родинних колекцій.

Розпочали підготовку до виставки два місяці тому, зверталися до людей через соцмережі, — каже співорганізаторка виставки, одна з авторів ідеї Ольга Мельничук. Її однокласниця із Львівщини дала для колекції 20 рушників.

Колекція, представлена для огляду, - дуже розмаїта, каже етнографиня Людмила Мірошниченко-Гусак. З її слів, особливість виставки – значна кількість вишиваних речей з Холмщини, нині – це територія Польщі. На виставці є роботи, які вишивалися на початку ХХ століття.

На виставку принесла сорочку своєї бабусі Любові Навачевської співорганізаторка заходу Людмила Янковська. У сорочки давня історія, — розповідає жінка. Бабуся була родом із Грубешівського району, села Бережниця. Їхня родина була вивезена на Волинь, у 1944-му році. Разом з ними приїхала й сорочка. Вишита вона на домотканому полотні. Усе робилися власними руками, — каже Людмила Янковська.

 

Читайте також: День вишиванки: волиняни «підірвали» соцмережі своїми фото. ДОБІРКА


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рада призначила Віктора Ляшка новим очільником МОЗ
Наступна новина На Волині витратять понад 55 мільйонів на Нову українську школу
Останні новини
Схожі новини