У Луцьку бракує медсестер

У Луцьку бракує медсестер

У Луцьку не вистачає медсестер, а також лікарів-педіатрів. 

Про це розповів начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Микола Якимчук, – пише Конкурент.

«Нині в нас майже всі посади сімейних лікарів укомплектовані. Дещо гірша ситуація з лікарями-педіатрами, але я так думаю, що все буде нормально. Проблема наростає щодо медичних сестер. Однак ця проблема є не лише в нас, а й в Україні в цілому», – сказав Якимчук. 

Він зазначив, що медики часто шукають більш оплачувану роботу.

«Я нещодавно був з візитом в колег у Польщі, це Бартошицьке староство, де є дві українські школи і багато громадян Польщі – це українці. Там теж є проблема з лікарями, медсестрами. Їхні лікарі виїздять за кордон в Швецію, Німеччину. Польський колега розповів, що анестезіолог з їхньої лікарні знайшов роботу в ОАЕ і літаком з Варшави літає раз на тиждень туди, де за одну зміну отримує, як за місяць роботи в лікарні Польщі», – зазначив начальник управління охорони здоров'я.

Він зазначив, що були проблеми на початку навчального року, коли у відділені, яке обслуговує медичні пункти шкіл, звільнилися п'ять медсестер.

«Аби терміново вирішити ситуацію, одразу ж розробили графік чергувань, дали надбавки до зарплат. Щодо лікарів, особливо тих, хто знає мову, то вони теж шукають кращі умови. Нам потрібно на державному та регіональному рівні робити якісь стимули, щоб затримати наших лікарів. В Польщі так громади і роблять», – розповів чиновник. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Люди не знають, що ви існуєте, – Пустовіт «відчитав» керівника управління
Наступна новина У Луцьку зменшаться черги за закордонними паспортами
Останні новини
Схожі новини