У Луцьку будинок сповзає просто під стіни міської ради. ВІДЕО

У Луцьку будинок сповзає просто під стіни міської ради. ВІДЕО

У Луцьку у старому дерев’яному помешканні, де живуть майже 30 людей, третина з яких малі діти, немає живого місця, а мешканці живуть у постійній небезпеці.

Про це йдеться у сюжеті Катерина Курбанової для телеканалу ICTV.

Наскрізні тріщини у стінах, гнила стеля, фундаменту взагалі немає. Днями там впала частина стіни, що дуже налякало людей. Та чиновники лише руками розводять: мовляв, то клопіт мешканців, адже квартири приватизовані, і створено ОСББ.

Тож і рятувати свій будинок мусять самі. Люди у відчаї, адже ремонтувати щось у гнилому старому будинку марно. А в черзі на нове пільгове житло стоять уже по 40 років.

Днями тут впала частина стіни, дивом ніхто не постраждав. Будинок зведений ще 1903-го року з дерев’яних дощок, без фундаменту. Сьогодні ж на ньому немає живого місця. У стінах наскрізні діри, стеля прогнила.

Важко повірити що в такому будинку живуть люди. Тут просто на очах осипаються стіни, а на розбиті сходинки, що ведуть до квартири навіть страшно ступати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку авто в'їхало в будинок. ФОТО

Відремонтувати чи укріпити будинок люди не можуть, адже старі стіни просто не витримають навантаження. Мешканці лише підліплюють та підфарбовують всередині, та марно.

Таким будинком у центрі міста можна хіба туристів лякати, кажуть люди. Він сповзає просто під міську раду, та чиновникам не соромно. Мовляв, про своє житло мешканці мусять самі дбати, квартири приватизовані, створено ОСББ.

І таких будинків у Луцьку немало. Ця двоповерхівка в жалюгідному стані, але вона пам’ятка архітектури державного значення, тож покращувати свої житлові умови людям заборонено.

Купити власне житло в людей, які живуть у старих будинках, можливості немає. Десятки років вони стоять у пільгових чергах на державні помешкання. Та вона майже не рухається.

Нагадаємо, що у Луцьку обвалився фронтон даху багатоповерхівки. Шматок бетону впав на прибудову, де знаходиться аптека. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомо, коли та де поховають Настусю Абрамчук
Наступна новина Лучанин, що відрізав частину обличчя болгаркою, взяв участь у медичному реаліті-шоу. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини