У Луцьку дільничих хочуть замінити на офіцерів громади

У Луцьку  дільничих хочуть замінити на офіцерів громади

В обласному центрі Волині планують замінити дільничних на офіцерів громади.

Про це повідомив керівник Головного управління поліції Волині Юрій Крошко виданню ВСН.

З його слів, поліцейські офіцери громади – це офіцери, відібрані на конкурсній основі із чинних поліцейських, які вже послужили та мають досвід. У перспективі, зауважує він, усіх дільничних у Луцьку варто було б замінити на поліцейських офіцерів громали. 

Юрій Крошко зауважує, що такі поліцейські мають більше повноважень. Вони вже мають право складати протоколи про правопорушення, мають робоче місце в громаді, постійно там, і люди знають, до кого звертатися. Це озброєні поліцейські, мобільні, на службовому авто, які максимально інтегровані з громадою.

«Обласний центр – велике місто, тут дуже потрібні поліцейські офіцери громади. Міська влада матиме змогу відібрати кандидатів і надалі залучати їх для розв'язання тих проблем, в яких бачать потребу. У поліцейського все-таки більше повноважень, ніж у працівника муніципальної варти, і разом вони зможуть більш ефективно наводити лад у місті», – ділиться Юрій Крошко.

Наразі у Луцьку близько 20 дільничних. 

«Якщо їх усіх зробити поліцейськими офіцерами громади, посадити на службові автомобілі – це велике підкріплення для нарядів на вулицях міста і суттєвий вклад у зміцнення безпекового середовища загалом», – додає очільник поліції Волині.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку патрульні організували супровід до лікарні водію з травмованою дитиною. ВІДЕО
Наступна новина «Півлітровки» для ЗСУ. Історія волонтера з Луцька, який зібрав майже 20 тисяч банок
Останні новини
Схожі новини