У Луцьку два мікрорайони без гарячої води: комунальники ремонтуватимуть котельню

У Луцьку два мікрорайони без гарячої води: комунальники ремонтуватимуть котельню

У Луцьку мешканці ЛПЗ, вулиць Даньшина, Потебні та частини Львівської з 15 травня тимчасово залишилися без гарячого водопостачання через профілактичні ремонтні роботи твердопаливної котельні. Ця котельня подає гарячу воду на літній період і раз у пів року потребує очистки

Про це розповів Суспільному начальник котельні Олександр Булик.

За його словами, в опалювальний сезон працюють як твердопаливна котельня, так і газова. Через два дні котел і мережа охолонуть і десятеро працівників почнуть виконувати заплановані роботи.

"Поки не буде гарячої води, ми проводимо роботи на мережі, на електрообладнанні, яке постійно знаходиться в роботі і в нас іншого моменту не буде. Так само проводимо очистку котла: чистимо гріль котла, транспортери, маємо почистити барабан, димогарні труби", – каже Олександр Булик.

Котельня на вулиці Магістральній (колишня Боженка – ред.) є однією з найбільших в Луцьку. Мешканці мікрорайону ЛПЗ, котрий обслуговує ця котельня, будуть без гарячого водопостачання впродовж трьох тижнів, – зазначив речник ДКП "Луцьктепло" Антон Безносиков.

У школі № 20 у дві зміни навчається більш як 800 дітей. Відімкнення гарячого водопостачання не впливає на роботу шкільної їдальні, бо мають два бойлери і котел на кухні, – розповіла завідувачка їдальні Олена Шилипук.

"Завдяки тому, що в нас є постійно гаряча вода в бойлерах, маємо можливість вчасно мити посуд і щоб діти їли теплу їжу. На обід в нас є група продовженого дня: зробити і зварити 40 літрів першого, і чай, і компот. Діти всі задоволені, нарікань ніяких немає", – каже працівниця.

У дитсадку № 22 зранку 15 травня ввімкнули п'ять бойлерів, що є в закладі. За словами директорки Ірини Сарнавської, відімкнення гарячого водопостачання не створює незручностей ні для працівників, ні для дітей, які відвідують дитсадок.

"І в харчоблоці, і в групах в нас є бойлери. Дітки, звичайно, забезпечені гарячою водою, миють руки. Ну і в належних умовах готуються страви в харчоблоці. Коли є така потреба, вони (бойлери – ред.) вмикаються і є забезпечення водою гарячою", – додала керівниця закладу.

Графіки вимкнень гарячої води в мікрорайонах Луцька почергові

Графік припинення подачі гарячої води від котелень та центральних теплових пунктів у зв’язку з проведенням профілактичних ремонтів члени виконкому Луцької міськради затверджують щороку, – сказав Антон Безносиков. Цю послугу, каже, почали відключати із 15 травня.

"Ми активно готувалися до того, щоби впродовж міжсезоння виконувати роботи: закуповували всі необхідні матеріали. Також нам в цьому немало допомагали донори", – додав речник підприємства.

Яку суму грошей передбачило комунальне підприємство на профілактичні ремонти в міжсезоння Антон Безносиков не назвав.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Маркет 104.ua оголосив акцію «Товари місяця»
Наступна новина Воїни Волинської бригади тероборони з бійцями батальйону Нацполіції знищили ще один російський танк
Останні новини
Схожі новини