Купатися – можна, ковтати воду – ні: у Луцьку епідеміологи перевірили водойми

Купатися – можна, ковтати воду – ні: у Луцьку епідеміологи перевірили водойми

Перед початком купального сезону епідеміологи Луцького райвідділу Центру контролю та профілактики хвороб роблять аналіз води біля пляжів

Про це розповіла Суспільному лікарка Оксана Дебальчук. За її словами, епідеміологи робитимуть такий аналіз двічі на місяць упродовж купального сезону, який триватиме з 1 червня по 31 серпня.

Аналізи на різні показники тривають від трьох до десяти днів, – розповідає завідувачка Луцького райвідділу Центру контролю та профілактики хвороб Марія Білоножко.

Напередодні у Луцьку визначили місця для масового купання, це – пляж на річці Стир у Центральному парку та біля Теремнівських ставків, – розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуації та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк.

Саме з цих водойм епідеміологи відорали зразки води для лабораторного аналізу.

У лабораторіях перевіряють, чи немає у воді збудника поліомієліту та яєць глистів, роблять хімічний та бактеріологічний аналіз, – каже лікарка-епідеміологиня Оксана Дебальчук. Усього під час одного забору води епідеміологи набирають дев'ять з половиною літрів з кожної водойми.

"На бактеріологічні показники відбирається 400 мл, на паразитологію 5 л, на радіологію 2 літри води. Санітарно-хімічні показники 1,5 літри води", – каже лікарка.

Коли середньодобова температура повітря буде 14 градусів, то епідеміологи перевірятимуть воду на наявність збудника холери, – говорить лікарка Оксана Дебальчук. Каже: епідеміологи робитимуть такий аналіз двічі на місяць упродовж купального сезону, який триватиме з 1 червня по 31 серпня.

Аналізи на різні показники тривають від трьох до десяти днів, – розповідає завідувачка Луцького райвідділу Центру контролю та профілактики хвороб Марія Білоножко.

За її словами, вода з річки Стир в акваторії пляжу Центрального парку, а також вода з акваторії пляжу Теремнівські ставки за результатами лабораторних досліджень відповідає гігієнічним нормативам. Фахівчиня акцентує: купатися можна, ковтати та пити воду – ні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині провели в останню дорогу Захисника Романа Прокопчука. ФОТО
Наступна новина На війні загинув 31-річний Захисник з Волині. Завтра Героя привезуть додому
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні