У Луцьку хочуть побудувати багатоповерхівки у приватному секторі: мешканці – проти

У Луцьку хочуть побудувати багатоповерхівки у приватному секторі: мешканці – проти
Лучани протестують проти зведення багатоповерхівок

Мешканці вулиці Степана Кривенького у Луцьку протестують проти забудови їхнього мікрорайону. Адже приватний забудовник має намір побудувати серед індивідуальних будинків три багатоповерхівки. 

Про це розповів місцевий мешканець Ігор Оксенчук, повідомляє UA:Волинь.

Ігор Оксенчук показує ділянку на вулиці Степана Кривенького, поблизу Омелянівських ставків у Луцьку, і каже: посеред приватних малоповерхівок забудовник планує звести «висотки». Будувати хоче на приватній землі.   

«Ми зібрали біля 200 підписів, і весь наш мікрорайон категорично проти цього будівництва», – стверджує лучанин.

Про те, що мікрорайон планують забудовувати, місцеві мешканці не знали, аж поки питання не почали розглядати на засіданнях комісій міської ради, каже мешканець Олександр Кравчук.  

«Коли ти будуєшся, ти повинен мати дозвіл від усіх сусідів. Я, коли будувався, ходив із документами, сусіди підписували, що вони не проти, щоб я будувався, тут в даному випадку протягується через міськраду з порушеннями», – розповів Олександр Кравчук.

«Категорично проти цього всього. Будинок наш в 46-му році побудувався. Якщо зараз будуть сваї бити, піде транспорт великогабаритний, то всі будинки і все трісне, нам не буде де жити», – каже мешканка Жанна Старомінська.

Навпроти ділянки, де хочуть будувати багатоповерхівки, оселилася родина переселенців із Донецька.

«Тут як почнуться роботи, хата ляже, вона дерев’яна, нам ніде жити, оскількти знаєте, як в нас черги йдуть, ніхто нічого не отримує», –скаржиться мешканка Світлана Скрипніченко.

У районі вулиць Берестової, Попової та водоохоронної зони річки Омелянівка забудовник має намір побудувати три багатоповерхові будинки. Два з них – на землях, що нині  орендує приватне товариство «Ремторгпостач».

Зі слів власника підприємства Петра Мельничука, усі будівлі на орендованій ділянці – у приватній власності. За чверть століття підприємець збудував тут декілька приміщень. Каже: на це є дозволи міськради. Оренда 50 соток землі завершується через 4 з половиною роки.

«Приходить від забудовника якийсь хлопчина, який пропонував: ми дамо ділянку, гроші, щоб поступилися, переїдете. Але той хлопчик не орієнтується, що треба великі гроші, щоб бізнес перенести, хочу викупити ділянку», – розповів Петро Мельничук.

Керівник профільного управління Веніамін Туз каже, що орендар має першочергове право на купівлю цієї землі. Цим він наразі не скористався. А власник сусідньої ділянки готовий побудувати тут три п’ятиповерхові котеджі, для цього ініціював розробку детального плану території.

«Були громадські обговорення, план попадав у сесійну залу, розглядали депутатські комісії... З наступної сесії це питання зняте, оскільки згоди не знайдено, це обов’язкова умова цього діла», – коментує Веніамін Туз.

Представник забудовника Юрій Куць зазначив: «Ми не відмовляємося від своїх намірів у законний спосіб користуватися ділянкою, на сусідні не претендуємо, будемо переробляти детальний план тільки на свою ділянку. Зараз вона під промислове виробництво, будемо міняти під багатоквартирну забудову, плануємо збудувати будинок 5-6 поверхів».

Тимчасом мешканець Олександр Кравчук озвучив ідею надати цій частині міста статус природного заказника: «Бачте, яке тут тихе місце, і ми за те, щоб цій частині надали статус природного заказника, тоді збережуться і птахи, і риби…».

Лучанин каже: люди налаштовані рішуче і хочуть захистити  свій мікрорайон від забудови. І додає: лист із  проханням  розібратися у цій справі надіслали президенту та керівникам правоохоронних органів держави.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі батьки збирають дітей до школи: скільки треба витратити на одного учня?
Наступна новина Які нові акції пропонує «Інвестор» у серпні
Останні новини
Схожі новини