У Луцьку хочуть відтворити з'їзд монархів. ВІДЕО

У Луцьку хочуть відтворити з'їзд монархів. ВІДЕО

Останнім часом нові думки та ідеї виникли довкола святкування дня Луцька. Зокрема, Волинська єпархія Української православної церкви Київського патріархату пропонує перенести його на 22 травня, адже саме у цей день вшановують святого Миколая, який є покровителем Луцька.

Хоча не варто забувати і про ще одну вагому дату, яка мала місце в нашій історії. Мова йде про початок січня, коли відбувся з’їзд європейських монархів, який, до слова, планують відтворити, йдеться у сюжеті телеканалу Sfera-TV.

З'їзд європейських монархів у Луцьку — це дипломатична зустріч, яка відбулася ще у 1429 році.  Скликаний з відома та згоди короля угорського, німецького та чеського — імператора Священної Римської імперії Сигізмунда за ініціативою Великого князя литовського Вітовта з метою вирішення низки політичних та економічних питань Центрально-Східної Європи. Павло Рудецький переконаний, що відновлювати подібні економічні зв’язки потрібно і сьогодні.

Більше дивіться у сюжеті.

Фото: Замок Любарта

Джерело: Волинські Новини


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Києва закрився McDonald’s, виявилося невигідно
Наступна новина 5 найпопулярніших масок, які небезпечно наносить на обличчя
Останні новини
Схожі новини