У Луцьку хочуть встановити пам'ятну дошку сотникові УПА

У Луцьку хочуть встановити пам'ятну дошку сотникові УПА
Курінний УПА Олексій Брись

У Луцьку хочуть встановити меморіальну дошку Олексієві Брисю – курінному Української повстанської армії, командиру розвідки в Колківській республіці.

Про це йдеться у проекті рішень виконавчого комітету від 13 лютого, повідомляє ІА ВолиньPost

Vеморіальну дошку хочуть встановити на фасаді будівлі №27а на вулиці Винниченка.

Нагадаємо, у Луцьку з приміщення на вулиці Богдана Хмельницького, 12, хочуть демонтувати меморіальну дошку радянському письменникові Ярославу Галану.

Довідково

Олексій (Леонід) Семенович Брись (псевдо «Остап») народився 15 грудня 1921 в с. Рачині (нині Горохівського району, Волинська область, Україна) на Волині.

Після закінчення польської школи у рідному селі, Горохівської гімназії та здобуття атестата про середню освіту вже при радянській владі Олексій Брись вступив на фельдшерський факультет Львівського медінституту. Але після першого курсу почалась війна і Олексій повернувся додому.

Він був курінним УПА на Горохівщині ВО «Турів» з 1943 р. по 1944 р. Його курінь налічував близько 4 сотень бійців, які проводили активні бойові дії проти регулярних сил німецької армії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк – напередодні Дня святого Валентина. ВІДЕО
Наступна новина «Радіо повинно бути скрізь», – луцький актор. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини