У Луцьку майже сто дітей взяли участь у шаховому турнірі. ФОТО

У Луцьку майже сто дітей взяли участь у шаховому турнірі. ФОТО

Цими вихідними у луцькій дитячо-юнацькій спортивній школі №2 відбувся шаховий турнір, приурочений до Дня Святого Миколая, в якому брало участь близько ста дітей з усієї Волинської області.

Шаховий турнір – традиція, яку підприємство Kromberg&Schubert започаткувало декілька років тому. Позиція організатора — підтримка інтелекту, заохочення дітей до інтелектуальної гри і пропагування того, що шахи - це модно, круто й перспективно.

Один з учасників турніру Богдан Чубай каже, що захід йому дуже сподобався і в нього лише найкращі враження. Шахами він займається вже 2 роки і сюди вирішив приїхати, щоб спробувати свої сили, позмагатися з іншими дітьми і вдосконалювали себе.

Євгенія Осмоловська, котра виборола перше місце серед дівчат, впевнена, що для того, аби навчитися добре грати в шахи потрібен дуже хороший тренер. Вона розповідає, що її вчитель хоч сам і не дуже добре грає, але має чудовий підхід до дітей. Саме це й допомогло їй зараз приїхати з Києва і позмагатися тут.

Суддя турніру Валерій Іванович, переконаний, що для дітей все ж важливо зайняти якесь призове місце.

«Багато хто плаче, хвилюється... Але це все відбувається на емоціях. Все ж тут вони знайомляться спілкуються, знаходять друзів. Головне не перемога, а участь!», - впевнений він.

Організатори наголошують, що для того, аби діти не засмучувались через програш, вони намагалися створити відчуття справжнього свята, тому щоразу влаштовують «солодкий стіл» і кожному дають подарунок-нагороду за участь.

Цього разу це були цукерки в символічному пакунку-машині.

Основні призи, а саме грамоту, медаль і два сертифіката на покупки в магазині Comfy і заняття в кінному клубі, розігрувалися за віковими і гендерними критеріями. 

Так, було по три переможці серед групи дітей віком до 8, 10, 12, 14 і 16 років. Трьох дівчат нагородили окремо. Окрім цього, свої медаль й грамоту отримали й двоє наймолодших учасників турніру.

«Те, що дітям даруємо грошові винагороди, дає їм змогу зрозуміти, що інтелект приносить гроші», — стверджує pr-менеджер ТОВ «Kromberg&Schubert Україна» Тетяна Сомова.

«Декілька років тому організували на заводі шахову школу. Особисто я скептично до цього ставився. Думав, організуємо, а через 2-3 заняття воно все «здується» і ми її закриємо. Але все пішло зовсім в іншому напрямку. Спершу було 15 відвідувачів, тепер же ж їх близько 40», - ділиться історією створення школи фінансовий директор компанії Олександр Шаварський.

Керівництво компанії виконало запит своїх працівників, які й просили створення цієї школи. Окрім шахової, там існує футбольна, тенісна і школа боксу.

«Як соціально відповідальне підприємство, ми не можемо стояти осторонь розвитку культури загалом і спорту зокрема в регіоні. Для нас головне те, що ми забираємо дітей з вулиці і замість того, щоб витрачати свій час на не корисне дозвілля, як от ігри чи соціальні мережі, діти гуртуються, соціалізуються і їх життя наповнюється якимось змістом», - стверджує Олександр Шаварський.

Всі охочі можуть відвідувати школу щонеділі о16:00, приїхавши до компанії.

Текст Юлія Книш
Фото Роман Домбровський


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинь їде керівництво МВС та Нацполіції України
Наступна новина National Geographic представив найкращі фото 2017 року
Останні новини
Схожі новини