У Луцьку – масові повідомлення про замінування. Все, що відомо на цей час

У Луцьку – масові повідомлення про замінування. Все, що відомо на цей час
Поліція перекрила в'їзди до «Там Таму» і «Порт Сіті»

Оновлено о 20:10

У Луцьку в поліцію надійшло повідомлення про замінування відразу 10 об'єктів.

Зокрема, це:

- замок Любарта,

- Генконсульсво Польщі,

- кафедральний собор Петра і Павла,

- Луцька районна лікарня на Теремнівській,

- Завокзального ринку,

- гіпермаркет «Там Там»,

- гіпермаркет «Нова лінія»,

- автозавод «Богдан»,

- офіс Команди Зеленського на Винниченка.

 

Станом на 19:20 правоохоронці завершили перевірку всіх десяти об'єктів, інформація щодо їх замінування не підтвердилася. Під час огляду приміщень та території об'єктів вибухонебезпечних речовин і предметів не виявлено.

За фактом неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті визначає покарання у вигляді позбавлення волі від двох до шести років.

З чого усе почалося

Повідомлення про замінування надійшло приблизно о 16 годині п’ятниці.

Інформацію про замінування підтвердили у секторі комунікації ГУНП у Волинській області, повідомляють Волинські новини.

Як стало відомо «Волинським новинам» з власних джерел, повідомлення надійшло на електронну пошту волинських рятувальників.

Вибухотехніки обстежують приміщення та прилеглу територію на предмет виявлення вибухонебезпечних речовин та предметів. Поліція перекрила територію місць ймовірних замінвувань, не допускають людей. 

Керівник «Зе!Команди» у Луцьку Валерій Стернійчук підтвердив в коментарі виданню цю інформацію та зазначив, що вибухотехніки перевіряють офіс команди, що на вулиці Винниченка. Працівники покинули офіс та чекають завершення робіт.

Біля «Там Таму» поліція теж перекрила в’їзди, людей випускають назовні, але не впускають на територію. Повідомляють: працюють вибухотеніки. 

За станом на 16:57 поліція повідомила, що не знайшла в офісі небезпечних предметів. Лучанин Сергій Поха підтвердив, що відбувається евакуація «Там-Таму». Натомість власники магазинів та адміністрація ТРЦ скаржаться на потенційну втрату прибутку через перерваний робочий день. Зі слів лучанина, спочатку адміністрація навіть відмовилась починати евакуацію.

Триває евакуація і з луцького автозаводу. З території виводять працівників, всередину нікого не пускають.

Чи не найбільше «дісталось» Луцькій районній лікарні. Тут через повідомлення про замінування евакуювали не тільик медперсонал, а й пацієнтів. А серед них – чимало людей старшого  віку.

Біля Замку Любарта і католицького собору – теж поліція. Стрічкою перекрили проїзд на Замкову площу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я вільний!» – Ігор Рицко пішов з політики і зробив зачіску, як у вікінга
Наступна новина Молитовний сніданок у Луцьку. Хто прийшов?
Останні новини
Схожі новини