У Луцьку на центральному пляжі замінять сходи, які недавно встановили

У Луцьку на центральному пляжі замінять сходи, які недавно встановили

Сходи, які в грудні 2021 року встановили на Центральному пляжі річки Стир замінять на інші.

Про це Суспільному розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Луцька Микола Осіюк.

Металеву конструкцію на березі встановили на прохання учасників Клубу любителів зимового плавання і здорового способу життя.

Що не так зі сходами

Лучанин Олександр Данилюк щозими купається у річці Стир. Розповіда: наприкінці минулого року на пляжі демонтували старі сходи. Поряд встановили нові, але ними ніхто не користується.

"Дійти навіть, то не дійдете, бо тут можна одразу посковзнутися і впасти під сходи залетіти. Це треба бути альпіністом, бо можна юркнути прямо у воду. Тут роги стирчать, заокруглень немає", – розповів лучанин.

Зі слів чоловіка, нові сходи непридатні для використання і небезпечні. Додає: конструкція має неправильний нахил та перекошені сходи, які до всього, ще й слизькі.

Лучанин Євген, відколи з'явилися нові сходи, заходить у воду збоку, де любителі зимового купання протоптали стежку.

"Сходи зроблені не добре. Я, як інженер, скажу, що це робота непрофесійна з боку інженера та робітників-виконавців", – додає чоловік.

Позиція міськради і підрядника

Вартість нових сходів, зі слів директора департаменту ЖКГ, орієнтовно 50 тисяч гривень. Виконавець робіт поки коштів за роботу не отримав.

"Заключили договір з підрядником. Вони (сходи – ред.) не відповідають тому проханню, то він їх зобов’язаний переробити, кошти йому не оплачували поки не виконає нормально роботи", – зазначив Микола Осіюк.

За коментарем Суспільне звернулося до підрядника – товариства "Річковий порт "Луцьк". Телефоном керівник Олег Кербалай розповів, що роботи із облаштування сходів ще не завершені.

"Це тільки частина сходів, яка буде з’єднуватися з верхнім майданчиком. Їм надасться правильний ухил із верхньою площиною. Частина людей хоче бетонні, то ми їм поставимо марші для зовнішнього використання бетонних сходів", – сказав підрядник.

Зі слів підрядника, роботи з облаштування нових сходів планують завершити до 19 січня.

Читати також: «Ідея не варта серйозного обговорення», - луцький мер про переставляння пам'ятників


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку таксі зіткнулося з автівкою поліцейських
Наступна новина У Києві побили Андрія Куликова. До цього причетний волинянин
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні