У Луцьку на Замковій площі частують пловом за кримськотатарським рецептом

У Луцьку на Замковій площі частують пловом за кримськотатарським рецептом

Сьогодні на Замковій площі з ініціативи Духовного управління мусульман Криму та “Міжнародного Благодійного Фонду - “Фонд Національного Добробуту Криму”, за підтримки Меджлісу кримськотатарського народу та Луцької міської ради триває акція в рамках благодійної ініціативи “Годуємо Країну. Смак Українського Криму”, інформує Луцька міська рада.

Перед Луцьким замком у спеціально обладнаній мобільній кухні лучан та гостей міста пригощають смачним пловом приготованим за кримськотатарським рецептом.

Загалом команда проєкту приготувала 1300 порцій цією страви східної кухні.

Поруч, на площинах, можна ознайомить з історією та національними традиціями кримських татар.

Мешканців громади та гостей міста запрошують скуштувати смачний плов за кримськотатарським рецептом.

Заступнця Луцького міського голови Ірина Чебелюк привітала у Луцьку Верховного Муфтія Криму Айдера Рустамова та подякувала йому за таку акцію, яка дає можливість мешканцям громади дізнатися більше про історію та традиції кримськотатарського народу. За її словами, у нашому місті є громада кримських татар, яка бере активну участь у культурному житті Луцька. Також на згадку про наше місто передала гостю видання “Лісової пісні” Лесі Українки двома мовами — українською і кримськотатарською та прапор Луцька з автографом мера Ігоря Поліщука.

Айдер Рустамов розповів, що їхня мобільна кухня подорожує Україною і у різних її частинах вони пригощаю традиційним кримськотатарським пловом. За його словами, спільними зусиллями Україна має подолати російського агресора та звільнити Крим.

“В Криму — почалося... В Криму - завершитися”, - додав Верховний Муфтій Криму.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Спортсменка з Волині отримала нагороду від Зеленського
Наступна новина На Волині тривають пошуки зниклого чоловіка
Останні новини
Схожі новини