Скандал з новою дирекцією луцького ринку. Його закрили, повідомивши про це на світанку

Скандал з новою дирекцією луцького ринку. Його закрили, повідомивши про це на світанку
Ринок 13 травня

У Луцьку призупинив роботу Старий (Центральний) ринок. О 6 годині 22 хвилини 13 травня підприємцям ринку повідомили у спільний чат, що цього дня ринок закритий через несплату оренди.

Торговці обурені непрозорістю роботи нового керівництва ринку. Воно змінилося ще з зими. Люди не знають прізвища директора ринку, кажуть, що «усім керують менеджери «Порт Сіті» (торговий центр у Луцьку). 

13 травня більшість ринку не працює. Усі входи та виходи закриті, крім одного. Перед дверима до кабінетів адміністрації – натовп обурених підприємців. Люди вимагають, аби дирекція поспілкувалися з ними про майбутню долю підприємства. На місці працює поліція. Охоронець ринку не пускає людей до адміністрації, каже: на місці нікого немає. 

Як пояснюють торговці, нові керівники ринку взялися впорядковувати орендну плату. Повідомили людям, що саме через борги закривають ринок. Мовляв, вони – чималі. Однак торгувати не можуть і ті, хто сумлінно платить гроші за таку можливість. Саме це і збурило людей. А ще – непрозорість нового керівництва. 

Про те, що ринок не працюватиме, підприємцям стало відомо о 6.22 13 травня, з повідомлення, яке вони отримали у своїх соцмережах. Це попри те, що більшість цих людей, уже мали для торгівлі продукцію, яка може псуватися. Невідомо, чи ринок запрацює в наступні дні. 

У реєстрах керівником створеного  9 місяців тому (23.07.2021 року) ТзОВ «Луцький ринок» значиться Олександр Ніколаєнко. Засновником фірми – ТзОВ «В-ТАНК» з київською «пропискою». 

За даними YouControl, фірма зареєстрована у Києві на вулиці Басейній, 9 у 2019 році. Її керівник та власник - Максим Попченко. Основий вид діяльності компанії - оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами



Як повідомила у коментарі виданню «ВолиньPost»  керівниця відділу оренди ТОВ «Луцький Ринок» Наталія Єфіменко, причиною закриття ринку стали великі борги підприємців через несплату оренди. Так, борг орендарів перед ТзОВ «Луцький ринок» вже становить 1,7 мільйона гривень.

«Боргують кошти за оренду 70% підприємців. Нам шкода, що інші 30% страждають. У березні ми надавали знижку 50%, але все одно частина підприємців не сплатила за оренду. Вчора отримали повідомлення від водоканалу про відключення води. Дотягувати до того, що відключать і електроенергію, ми не можемо, бо на ринку – багато холодильників з товаром, який швидко псується», – розповіла Наталія Єфіменко.

За її словами, керівники хочуть «навести лад на Старому ринку, бо це досі Шанхай під стінами замку Любарта». 

Натомість підприємці говорять про те, що всі вони не проти впорядкування ринку, але з часу зміни власника їх жодного разу не зібрати, аби розповісти про плани цих змін. Люди незадоволені тим, що несуть збитки через не свої борги, а через схеми власників облспоживспілки, яка володіла цим ринком. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як випускники шкіл у Луцьку готуються до мультипредметного тесту
Наступна новина Волинь - серед лідерів за переходом храмів до ПЦУ
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні