У Луцьку обговорили модернізацію заняття спортом у вишах

У Луцьку обговорили модернізацію заняття спортом у вишах

У луцькому виші обговорили шляхи модернізації системи фізичного виховання у закладах вищої освіти України.

У п’ятницю, 25 травня, у бібліотечному корпусі СНУ імені Лесі Українки відбувся Національний конгрес Спортивної студентської спілки України.

«Протягом останніх двох років багато зробили як для студентського спорту, так і для шкільного. Ми об’єднали свої зусилля навколо нашої молоді, яка показує дуже хороші результати на світових аренах. Мета цього конгресу залучити якомога більше хлопців та дівчат до заняття спортом не через примус, а з власного бажання», – виступив заступник міністра освіти і науки України Роман Греба.

Ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України Євген Імас та заступник міністра освіти і науки України Роман Греба

За його словами, планують роз приділити два напрямки спортивної діяльності: спорт вищих досягнень та масовий. Це робитимуть для того, щоб повноцінно могли тренуватися члени збірних команд, які представлятимуть Україну на Міжнародних змаганнях, та всі інші студенти.

«Бажання займатися спортом у молоді буде тоді, коли у нас будуть сучасні умови викладання, види спорту. Вони ходять у різноманітні спортивні клуби та платять гроші, а у спортзал в університеті не хочуть іти. У нас є ціль – докорінно це змінити. Саме тому ми зібралися тут», – додав Греба.

Для того, аби розглянути новітні підходи до зайняття спорту та представити нові бачення у Луцьку зібралися віце-президент Міжнародної федерації студентського спорту Маріан Димальський, президент Європейської спортивної студентської асоціації Адам Рочек, заступник міністра освіти і науки України Роман Греба та інші.

Маріан Димальський додав, що ця зустріч спрямована на організацію спільної літньої спартакіади.

Віце-президент Міжнародної федерації студентського спорту Маріан Димальський

Ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан зазначив, що цей конгрес є початком масової спортивної роботи серед студентів Східноєвропейського вишу.

Ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан
Учасники конгресу

Гості заходу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі-Волинську вандали зламали 17 молоденьких дерев
Наступна новина У Луцьку запрацював богословський клуб
Останні новини
Схожі новини