«В нас є все необхідне для навчання медиків», - проректор СНУ

«В нас є все необхідне для навчання медиків», - проректор СНУ
Фото ілюстративне

Проректор із науково-педагогічної роботи та інновацій СНУ імені Лесі Українки Вадим Ульянов запевнив, що у вишу є відповідна база та кваліфіковані кадри для створення медичного факультету. 

Про це йшлося 17 лютого під час зустрічі з депутатами Луцької міської ради.  

Нагадаємо, що уже з вересня університет відкриє перший набір студентів-іноземців на спеціальність «Медицина».

«Вся медична освіта побудована з двох частин. Перша –  медико-біологічна – на Волині є надпотужний біологічний факультет, а нині медико-біологічний, який здатний забезпечувати половину предметів з ліцензійним іспитом КРОК (іспит для визначення професійності студента-медика, – ред.). Є також хімічний, фізичний, математичний факультети, які теж забезпечують і кадрами, і обладнанням, і підготовкою на перших трьох курсах», – розповів посадовець Вадим Ульянов.

«Щодо другої частини – клінічна. Тут ми маємо дуже потужні лікарні: і обласна клінічна лікарня, і онкодиспансер, і психіатрична лікарня. Тобто у нас є весь спектр закладів і фахівців необхідних для якісної підготовки лікарів. Університету потрібно лише правильно скоординувати цю роботу разом з депутатами, міською радою та головними лікарями усіх лікарень», – додав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як швидко та зручно оплатити інтернет онлайн?
Наступна новина Щеплення від грипу зробили 0,3% населення Волині. За тиждень - 10 тисяч хворих
Останні новини
Схожі новини