У Луцьку обговорювали потреби ветеранів і ветеранок війни

У Луцьку обговорювали потреби ветеранів і ветеранок війни

У трьох українських громадах, у тому числі й Луцькій, відбулись зустрічі задля оцінки потреб ветеранів та ветеранок війни після їхнього повернення з війни.

Про це повідомили на сайті Луцькради.

У Чернігові, Опішні та Луцьку представники і представниці Національної соціальної сервісної служби України, Державної служби зайнятості, органів самоврядування, громадських ветеранських організацій розмовляли про те, як ветеранам працевлаштуватись після повернення з війни, успішно перейшовши до цивільного життя.

Учасники зустрічей обговорювали чинні підходи до роботи з ветеранами та ветеранками війни в громаді, аналізували, чи ці підходи та методики є дієвими і релевантними запитами, з якими звертаються ветерани та ветеранки щодо профорієнтації та професійного консультування, які бар’єри для них існують при працевлаштуванні, а також шукали рішень, як ці складнощі подолати.

Заступниця директора департаменту соціальної та ветеранської політики Луцької міської ради Тетяна Янчук зазначає, що питання соціального захисту ветеранів та ветеранок війни та членів їх сімей є одним з пріоритетних напрямків роботи Луцької міської ради.

Допомога і сприяння захисникам та захисницям у повноцінній адаптації до мирного життя: від налагодження побуту й порозуміння в родині до працевлаштування, відкриття власного бізнесу, навчання нових навичок, реабілітації та лікування, юридичного захисту є одним з пріоритетних напрямків роботи Луцької міської ради. Участь громади в цьому проєкті надасть можливість вивчити потребу в профорієнтації та консультуванні ветеранів та ветеранок щодо їхнього працевлаштування. Зважаючи на велику кількість ветеранів, важливо ретельно планувати і виконувати програми їх адаптації та соціалізації. Це допоможе зменшити можливі проблеми і забезпечити гідне та якісне життя ветеранів, а також їхніх сімей, – каже Тетяна Янчук.

За задумом курс для ветеранів та ветеранок війни «Профорієнтація та консультування ветеранів війни», що реалізовується у межах  проєкту “Інклюзивна економіка” має допомогти ветеранам війни продовжити професійну кар'єру після військової служби, навчаючи їх необхідних навичок та через наставництво.

Оцінка потреб – перший крок, який покаже, в якому напрямку треба рухатись, аби допомогти ветеранам якомога ефективніше, – йдеться на сайті міськради.

Проєкт «Інклюзивна економіка”»реалізується в рамках проєкту «Good Governance Fund», що фінансується «UK International Development» від уряду Великої Британії. Імплементатори проєкту – «Abt Global».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Трагічні звістки: на війні не стало чотирьох волинян
Наступна новина Поцупили батьківські квіти: з-під фотостенду Героїв вкрали букет і вазу
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні