У Луцьку обирають нового директора «Ласки». Що пропонують претендентки

У Луцьку обирають нового директора «Ласки». Що пропонують претендентки

У Луцькій міській раді триває конкурс на посаду директора комунального підприємства «Ласка». На цей пост претендують двоє жінок.

Свої пропозиції розвитку підприємства вони озвучили у п’ятницю, 5 березня, під час засідання конкурсної комісії.

Ельвіра Захарченко: «Треба запровадити податок на чіпування»

Ельвіра Захарченко

Перша претендентка на посаду директора – Ельвіра Захарченко. Народилась 1993 року, має дві освіти за спеціальностями «Правознавство» та «Публічне управління та адміністрування». Не має стажу на керівних посадах, хоча це одна з вимог участі у конкурсі. На її підтримку надіслала лист громадська організація «Волинське об’єднання зоозахисту».

«У нас є велика проблема – мешканці міста не знають, куди звертатися, якщо знайшли безпритульну тварину. Не знають, що таке підприємство взагалі існує, чим воно займається», - сказала кандидатка.

Серед проблем вона виділила відсутність просвітницької роботи з мешканцями Луцька, а також «незацікавленість бізнесу у допомозі підприємству, поділ сфер впливу». «Розвиток «Ласки» зупинився», - переконана Ельвіра Захарченко.

Серед планів вона назвала аудит підприємства, покращення санітарного рівня, оновлення ветклініки та запровадження «податку на ідентифікацію тварин», тобто плати за вживлення чіпа. Членкиня комісії Лілія Єлова зауважила, що плату за послугу некоректно називати податком.

Оксана Богданюк: «За 1,5-2 роки готель для тварин може вийти на самоокупність»

Оксана Богданюк

Оксана Богданюк народилась 1975 року, має освіту за спеціальністю «Англійська та німецька мови». Освіта та відсутність стажу на керівних посадах не відповідають вимогам конкурсу. Останні 1,5 року виконує обов’язки керівника «Ласки».

На її підтримку надіслали листи волонтери з Луцька та Ківерців. З її слів, основне завдання «Ласки» - регулювання кількості безпритульних тварин шляхом відлову, стерилізації, вакцинації і кліпсування. Так, за минулий рік підприємство стерилізувало майже тисячу собак і котів. Оксана Богданюк вважає, що найбільша проблема «Ласки» – брак коштів.

Вирішувати її планують відкриттям готелю для тварин, магазину кормів, засобів для догляду, а також наданням ветеринарних послуг лучанам. Більше про ці плани можна почитати тут.

«На якомусь етапі готель буде дотаційним, але, думаю, за 1,5-2 роки вийдемо на самоокупність. Головне, що в нас є фахівці, які можуть це зробити», - сказала кандидатка.

* Попри те, що документи обох претенденток не відповідають вимогам, члени комісії все ж вирішили допустити їх до конкурсу. Через 3 робочі дні вони обіцяли повідомити рішення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волиньраді думають про зміну керівника Рокинівського музею-скансену
Наступна новина У центрі Луцька тимчасово перекриють рух
Останні новини
Схожі новини