У Луцьку перед пораненими військовими виступили тріо бандуристок. ФОТО

У Луцьку перед пораненими військовими виступили тріо бандуристок. ФОТО

В одному з медзакладів Луцька відбувся камерний концерт для поранених військовослужбовців за участі тріо бандуристок "Дивоструни".

Про це розповіла Суспільному заступниця директора лікарні Алла Климюк.

На концерті були понад 30 військових, які зараз проходять лікування. Алла Климюк каже, що для бійців такі заходи є чудовою психологічною терапією.

"Відображається дуже позитивно, вони ще два дні обговорюють все. Це дуже їм допомагає, морально підтримує. Вони просто знають, що про них пам’ятають. Дуже хочеться підтримати сьогоднішніх хлопців", – зазначила медикиня.

Керівниця тріо бандуристок "Дивоструни" Мирослава Сточанська разом із колективом презентувала бійцям 30-хвилинну різдвяну програму. До виконання деяких композицій долучали і глядачів. Цей концерт є ініціативою виконавиць.

"Мелодійні колядки українські із супроводом бандури. У нас є і акапельні твори. Від 2014 року ми мали виступи. Реабілітологи доводять, що звуки бандури душевно зцілюючі. Вони тихі, негучні", – каже музикантка.

Як розповів волинський військовослужбовець Анатолій Семенюк, концерт слухав із задоволенням. Він має невеликий бойовий досвід, бо одразу отримав важке поранення:

"Це уже у мене п’ятий госпіталь. Тут я проходжу зараз реабілітацію. Розумієш, що все це недаремно. Люди також стараються, а ти просто робиш те, що кожен із нас має робити. Це наші традиції".

А військовий Сергій Радюк, який  перебуває на лікуванні другий тиждень, розповів, що в минулому займався музикою, а з 2015 року має бойовий досвід, зокрема, на Донецькому напрямку.

"Дало наслідки свої. Зараз у ТРО... Коли навчався, грав у духовому оркестрі на кларнеті. Дуже вразливо. Аж за душу бере, голос приємний", – розповів чоловік.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку біля «Авангарду» заливають ковзанку і облаштовують парк атракціонів
Наступна новина В автотрощі на трасі Київ-Ковель загинуло троє волинян
Останні новини
Схожі новини