У Луцьку почали працювати продуктові ярмарки

У Луцьку почали працювати продуктові ярмарки
Фото «Волинські Новини»

Після рішення міської ради про організацію ярмарок сільгосппродукції у Луцьку, 1 травня зібрались перші продавці і покупці.

Далеко не всі з дозволених точок розпочали роботу, але й на тих, де торгівля триває, клієнтів і продавців не дуже багато, пише ІА «Волинські Новини».

Нагадаємо, 30 квітня Луцька міська рада дозволила роботу ярмарків сільськогосподарської продукції для того, аби фермери могли реалізувати вирощений урожай, а лучани мали якісну альтернативу продукції з супермаркетів. Торгівлю дозволили в наступних локаціях:

- поруч з ТЦ «Глобус» на вулиці Єршова;

- поруч з РАЦСом на проспекті Соборності;

- на парковці на вулиці Глушець (через дорогу від гімназії №4);

- у Привокзальному мікрорайоні на парковці поруч із залізничним вокзалом;

- у мікрорайоні ЛПЗ (поблизу будинку №1 на бульварі Дружби народів);

- у мікрорайоні вулиці Володимирської (район МКБ, кінцева зупинка тролейбусів);

- у мікрорайоні вулиці Рівненської (поблизу АЗС Shell).


На таких ярмарках просто неба зможуть здійснювати продаж сільськогосподарської продукції власного виробництва фермери, фермерські господарства та інші підприємства, але виключно з дотриманням вимог щодо безпеки.

Місця торгівлі мають знаходитися на відстані три метри один від одного. Всі підприємці повинні мати необхідні дозвільні документи, які підтверджують якість їхньої продукції. Окрім того, щодня ситуацію перевірятимуть працівники муніципальної варти, які, зокрема, вимірюватимуть продавцям температуру.

Також один продавець обслуговуватиме лише одного покупця. Всі, і відвідувачі, і продавці, повинні мати індивідуальні засоби захисту (маски та рукавички).

Щодо стаціонарних ринків, то зі слів радника міського голови Ігоря Поліщука в таких стихійних місцях, на жаль, не вдасться контролювати поточну ситуацію. Окрім того, немає ще рекомендацій стосовно того, як мають працювати такі ринки.

Як розповіла в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини очільниця департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Юлія Сиротинська, працівники департаменту контролюють всі локації, які були попередньо затверджені. Проте далеко не скрізь розпочалась торгівля.

     


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку понад пів сотні підприємців вийшли на протест
Наступна новина З 11 травня будемо послаблювати карантин, - Степанов
Останні новини
Схожі новини