У Луцьку погасили марку «ПТН ПНХ». ФОТО

У Луцьку погасили марку «ПТН ПНХ». ФОТО

Сьогодні 24 лютого в Луцьку відбулося погашення поштової марки «ПТН ПНХ!». На поштовому випуску зображення маленького хлопчика, який здобуває перемогу над дзюдоїстом. Це графіті всесвітньо відомого вуличного художником Бенксі на стіні зруйнованого будинку у Бородянці Київської області. Це зображення стало новою поштовою маркою ПТН ПНХ!», яка присвячена річниці повномасштабної війни росії проти України.

Участь в заході взяв голова ОВА Юрій Погуляйко, інформує Волинська ОВА.

«Марка благодійна. З продажу кожного аркушу 42 гривні буде перераховано благодійному фонду для відбудови навчальних закладів України, які постраждали від ракетних атак росії», – зазначив керівник Волинського відділення Укрпошти Іван Люсак.

Графіті на стіні пошкодженої будівлі в смт Бородянка, яке зображає боротьбу двох дзюдоїстів, було обрано Укрпоштою ескізом до поштового випуску «ПТН ПНХ!». Маленький хлопчик, який відправляє в нокаут дорослого чоловіка, – алегоричний образ, це боротьба України з рф. 

«Віримо, що українська поштова марка «ПТН ПНХ!» також стане пророчою. І саме в 2023 році Україна, яка є територіально меншою, проте в сотні разів більш вмотивованою, остаточно покладе на лопатки росію», – прокоментував Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.

Найвідоміший вуличний художник та політичний активіст Бенксі, який анонімно відвідав Україну восени 2022 року, створив серію графіті, присвячених війні, на зруйнованих будівлях в Києві та передмісті столиці. У своїх роботах митець торкається важливих тем та акцентує увагу світової спільноти на трагічні події.

Тираж поштової марки – 1 500 000 примірників або 250 тисяч маркових аркушів. Номінал марки – F (відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України). Вартість маркового аркуша – 180 грн, з яких 42 грн – благодійний внесок. До марок також випущено конверт «Перший день», художній конверт, картку, презентаційну папку та рамку, тематичне худі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні обірвалося життя Захисника з Луцька
Наступна новина З тієї операції не повернувся ніхто: на Волині попрощалися з полеглим біля Бахмута командиром
Останні новини
Схожі новини