У Луцьку попрощалися із Героєм Федором Гавруком. Фоторепортаж

У Луцьку попрощалися із Героєм Федором Гавруком. Фоторепортаж
Матір загиблого Федора Гаврука іде в храм на похорон сина

У Луцьку попрощалися з 46-річним військовослужбовцем Федором Гавруком.

Це відбулося 24 травня у кафедральному соборі Святої Трійці.

Чоловіка призвали на військову службу 24 лютого. Загинув 20 травня на Донеччині, поблизу населеного пункту Яковлівка Бахмутського району.

На похорон прийшли родичі, побратими, міська влада та жителі міста. Службу очолив декан собору, протоієрей Микола Нецькар.

Він звернувся до присутніх зі словами скорботи: «Сьогодні сльоза не тільки на обличчі матері, але й на обличчі всіх українців й неньки України. Сьогодні день перетворився на ніч, і радість на горе. Війна завдає болю родинам, які втрачають синів, батьків, братів і сестер. Війна – це смерть, ненависть, зло».

З його слів, українська земля приймає всіх: і тих, які загинули за Україну, і тих, які прийшли ганебно проявити свою загарбницьку волю.

«Але є різниця між одними й другими. Ті, які гинуть від рук окупанта, від рук загарбницької росії, проводжаються з молитвою, теплою сльозою скорботи. А чужинці, які гинуть на нашій землі, направду хороняться, як тварини, тому що їхня звіряча воля – воля загарбати нашу Україну і нашу волю», – наголошує.

Микола Нецькар каже, що українці готові боронити свою землю ціною життя, що й стається.

«Що відчуває сьогодні мати? Тільки біль. Що відчуваємо ми – українці, патріоти, християни? Те саме. Але ми, окрім того, ще відчуваємо ненависть і злобу до нашого ворога, окупанта – до росії, – каже священник. – Сьогодні наша молитва, щоб сказати через слова вічної пам’яті, що Герої не вмирають. Вони були живі й будуть жити. І ми Бога просимо в молитві, щоб Господь упокоїв їхню душу в Царстві Небесному, а нам дав наснаги і сили в боротьбі проти ворога, проти зла і ганебної окупаційної держави, щоб Господь допоміг досягнути перемоги і зробити все, щоб наша українська земля була вільна й незалежна».

Він висловив співчуття матері й благословив військових, які були присутні на похороні.

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес! Слава Україні! Героям слава!» – пролунало наостанок.

У храмі забили в дзвони. Побратими винесли труну на руках. 

Лучани вшанували Героя, ставши на коліна.

Редакція «Першого» висловлює співчуття родині загиблого.

Фото: Людмила Герасимюк


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Встановили особу командира полку, який наказав обстріляти нафтобазу в Луцьку
Наступна новина 14-річний волинянин вкрав акустичну систему з будинку культури
Останні новини
Схожі новини