У Луцьку практично всі світлофори стануть «розумними»

У Луцьку практично всі світлофори стануть «розумними»

У Луцьку до кінця 2019 року планують замінити практично всі старі світлофори. Замість них будуть встановлені нові регулятори, які будуть з відеокамерами з єдиним центром управління.

Даний проект вдасться реалізувати завдяки грантовому фінансування, яке отримала Луцька міська рада.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив, що зараз відбувається підготовчий етап до підписання відповідних договорів.

«Проект готували департамент ЖКГ та міжнародних відносин Луцької міської ради. Спільний проект Луцька та Хелма переміг у конкурсному відборі грантів від ЄС. Зараз відбувається процес підготовки до підписання контрактів. Подібна система вже працює в Києві, ефективно себе зарекомендувала і у Житомирі. Тому, аби вона результативно діяла і в Луцьку, вже в цю п’ятницю ми їдемо в Київ, аби запозичувати у них досвід. Вартість проекту 820 тисяч євро, частину коштів на проект пплануємо передбачити у міській казні. Ця система називається «розумний світлофор», тобто ними можна буде керувати з єдиного пульта. Для того, аби система ефективно працювала, на світлофорах будуть влаштовані відеокамери, щоб бачити інтенсивність дорожнього руху й мати змогу десь його пригальмувати чи навпаки прискорити. Центральний пульт буде знаходитися в комунальному закладі, ймовірно, що в КП «Луцьксвітло», - розповів Григорій Недопад.

Та додав, що замінити планують 34 світлофорні об’єкти. Загалом у Луцьку їх 40.

Після підписання контрактів, на реалізацію проекту відведено 18 місяців.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У новий рік із новими законами. ВІДЕО
Наступна новина Без інвестицій, з інфляцією та боргами Януковича: економічний прогноз на 2018 рік
Останні новини
Схожі новини