Презентація «Слуги народу» у Луцьку. Хто такі і що обіцяють

Презентація  «Слуги народу» у Луцьку. Хто такі і що обіцяють

У Луцьку – «десант» партії «Слуга народу». Аби презентувати себе і свої плани, в обласний центр завітали кандидати у народні депутати зі списку молодої партії.

Партійці запевнили: не будуть ділити Україну і своїх депутатів за округами. «Слуга народу» - справжня команда. Не буде такого, що один мажоритарник займається лише питаннями свого округу. Депутати допомагатимуть один одному, в тому числі приїжджатимуть на Волинь», - запевнив керівник медіанапрямку партії на Волині Андрій Зубенко.

Презентація команди «Слуги народу» відбулася у Луцьку 3 липня. 

Святослав Юраш, №27 у виборчому списку, експерт з міжнародних відносин

Святослав Юраш (ліворуч)

Навчався У Варшавському та Калькутському (Індія) університетах на факультетах міжнародних відносин. Засновник семимовного медіаресурсу EuromaidanPR, перші 6 місяців війни працював з Fox News на окупованій частині Донбасу. Зараз є секретарем Громадської ради при парламентському комітеті у закордонних справах.

Запевняє, що у свої 23 буде наймолодшим депутатом.

«У нас зараз унікальний момент. По суті ми провели революцію без крові. 73% українців вибрали Володимира Зеленського. І його команда формувалась з людей, які повністю поділяють бачення трансформації країни. Ми усі пам’ятаємо, які неймовірні зусилля були зроблені революціонерами, щоб добитись змін, і як на них наплювала попередня влада. Ми не маємо жодного морального права зробити так само», - сказав кандидат.

Олександр Маріковський, №91 у списку, експерт з інформаційної політики, електронного урядування, екології, антикорупційної політики

Олександр Маріковський (праворуч)

Активний член «Автомайдану», у 2015 році заснував ГО «Центр контент-аналізу», директор консалтингового агентства та ІТ-компанії, розробник централізованої моделі управління державними комунікаціями «GovVoice».

«Я відповідатиму за деолігархізацію медіа та протидію загрозам з боку РФ», - сказав він.

Мар’ян Заблоцький, №82 у списку, кандидат економічних наук

Голова правління Української аграрної асоціації, очолював ГО «Українське товариство економічної свободи», «Центр ефективного законодавства», громадську раду комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики.

Має досвід розробки законопроектів у сфері економіки.

Василь Мокан, №103 у списку, політолог

Співзасновник і заступник директора консалтингової компанії «Ukrainian Politconsulting Group». Працював політичним консультантом на загальнонаціональних та місцевих виборчих кампаніях.

«Я виступаю за логічне і правильне завершення реформи децентралізації, а також – за зміни у регламенті роботи народних депутатів: обмеження недоторканності, відповідальність за прогули, кнопкодавство тощо. Частина законопроектів уже готова», - розповів кандидат.

Галина Янченко, №5 у виборчому списку, експерт з антикорупційної політики

Галина Янченко (ліворуч)

«Останні десять років я займаюсь антикорупційною політикою і можу сказати, що це були дуже складні 10 років. Лише 10% моїх ресурсів витрачались на власне напрацювання реформ, законопроектів, а 90% йшли на те, щоб переконати людей, які обсіли Верховну Раду, прогулюють, кнопкодавлять, безвідповідально ставляться до своїх обов’язків. Їх потрібно було переконувати в тому, що антикорупційні зміни потрібні цій країні. Результат ми бачимо», - зазначила кандидатка.

«Мені дуже приємно, що наші люди надзвичайно розумні і таке враження, що вони з кожним днем розумнішають, тому ми бачимо логічну оцінку українцями ситуації. Довіра до Верховної Ради опустилась на рекордно низький рівень – 4%. Настав час перезавантажити усі гілки влади, і цей процес почався навесні, коли у більшості регіонах, окрім Львівського, але ми над цим працюємо, більшість людей проголосувала за Володимира Зеленського. Люди консолідувались, підтримавши просту людину з народу, але без сильної фракції у парламенті нічого не буде. Ми йдемо, щоб допомогти Зеленському виконати його передвиборчі обіцянки», - розповіла Галина Янченко.

Що буде з реформою децентралізації

За словами Василя Мокана, реформа буде продовжена, однак в іншому вигляді.

«Потрібно закінчувати процес добровільного об’єднання громад і врегулювати механізми добровільно-примусового об’єднання. Приклад інших країн Європи, зокрема Польщі, показує, що ніколи на 100% мирно процес не проходить. Потрібне законодавче вирішення», - зауважив політолог та кандидат від «Слуги народу».

Він вважає, що у розпорядження громад потрібно віддавати більше коштів, підвищувати компетенцію органів місцевої влади, а головне – контролювати, чи кошти були використані за цільовим призначенням.

«В Києві ніколи не знатимуть краще від вас самих, що тут актуально», - запевнив він.

За його словами, реформа продовжиться ліквідацією районних та обласних державних адміністрацій, виконавчі функції яких перейдуть до виконавчих комітетів місцевих рад. Представниками президента в регіонах замість голів ОДА будуть префекти.

«Хочемо, щоб держава була не монстром, а сервісним органом, щоб було якомога менше контактів з чиновниками», - сказав Василь Мокан.

Мар’ян Заблоцький також зауважив, що громади повинні отримати право розпоряджатись землями, що знаходяться за межею населених пунктів.

«На жаль, цей момент децентралізації досі незавершений, але сподіваюсь, що до кінця року зможемо це зробити», - сказав він.

У планах – дати більше свободи громадам в управлінні природними ресурсами. Це мовляв допоможе наповнювати місцеві бюджети.

Проти корупції і недоторканості

Також команда «Слуги народу» пообіцяла захист людям, які готові «здавати» корупціонерів.

«Люди, які готові не толерувати корупцію, а відкрито говорити про неї, заслуговують на підтримку, в першу чергу – фінансову, щоб вони могли не боятись втратити роботу», - сказала Галина Янченко.

Вона запевнила, що «Слуга народу» буде першою політсилою, що зніме депутатську недоторканність.

Фото Ірини КАБАНОВОЇ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зі службовими собаками, амуніцією і цукерками: у Луцьку святкують День Національної поліції. ФОТО
Наступна новина Прохолода і короткочасні дощі: якою буде погода на Волині у найближчі дні
Останні новини
Схожі новини