У Луцьку пропонують замінити маршрутки на б/у тролейбуси з Європи

У Луцьку пропонують замінити маршрутки на б/у тролейбуси з Європи

Для того, щоб у центр Луцька можна було дістатися тільки на тролейбусі, кандидат на посаду керівника ЛПЕ пропонує заборонити маршруткам пересуватись центральними вулицями міста.

Засідання комісії з організації та проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад відбулося 15 березня у Луцькій міськраді, передає ІА Волинські новини.

Кандидат на посаду генерального директора комунального підприємства «Луцьке підприємство електротранспорту» Володимир Пуц презентував програму перспективного розвитку підприємства на п’ять років.

Він пропонує здійснювати заходи з вивільнення міста від маршрутних автобусів, адже 90% забруднення повітря завдає саме автомобільний транспорт. Отже, варто, аби у центрі Луцька курсували лише тролейбуси.

Збільшуючи кількість рухомого складу, взяли курс на заміну тролейбусами автобусів на маршрутах № 16, 17 та 17а. Наразі тролейбусів катастрофічно не вистачає – наявні лише 42 тролейбуси, а щоб забезпечити ними усі маршрути, потрібна вдвічі більша кількість.

Важливим також є будівництво контактної мережі від ЛПЗ до мікрорайону вулиці Дубнівської, ремонт опор та контактної мережі на майдані Братський міст, реконструкція контактних мереж на вулиці Львівській, особливо в районі вулиці Потебні та повороту ліворуч до депо.

Збільшувати кількість тролейбусів кандидат пропонує кількома шляхами, зокрема, завдяки закупівлі тролейбусів, що були у вжитку, у Польщі, Чехії. Словаччині, Австрії та Швейцарії. Володимир Пуц повідомив, що особисто оглянув швейцарські тролейбуси і запевнив, що вони можуть прослужити ще протягом багатьох років.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянина, якого підозрюють у крадіжці, розшукує поліція
Наступна новина Лучани скаржаться на відсутність маршрутки №33. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини