У Луцьку реконструюють каналізаційний колектор на Карпенка-Карого: що треба знати містянам і водіям

У Луцьку реконструюють каналізаційний колектор на Карпенка-Карого: що треба знати містянам і водіям

У Луцьку розпочалися роботи із реконструкції каналізаційного колектора на Карпенка-Карого.

Про це інформує КП «Луцькводоканал».

Комунальники неодноразово повідомляли про важливість і складність проекту із реконструкції каналізаційного колектора. Адже від його діяльності залежать водопостачання, водовідведення і, відповідно, робота каналізаційної системи в оселях близько 70 тисяч лучан. Це єдина система, яка забезпечує транспортування стоків від спальних мікрорайонів міста. А в разі неможливості водовідведення технічно припиняється і водопостачання.

Нагадаємо, торік двічі у колекторі траплявся обвал, що викликало необхідність термінового відновлення, а також детального обстеження стану, що показало його аварійність. Виявлена критична ситуація зі станом магістрального колектора у Луцьку потребувала якнайшвидшого вирішення. Саме тому було зроблено все, аби розпочати реконструкцію.

Які це матиме наслідки для мешканців і для водіїв міста?

Для водіїв змінено рух на окремих ділянках доїзду та встановлені нові дорожні знаки. Усі маршрути погодженні із управлінням Національної поліції. Тож просять дотримуватися правил дорожнього руху, аби не нашкодити веденню робіт.

Щодо мешканців міста і територій, які дотичні до місця реконструкції, наголошують, що КП «Луцькводоканал» завжди намагається проводити роботи, які підуть на благо мешканців, аби мінімізувати дискомфорт та незручності для лучан.

Враховуючи, що це діючий каналізаційний колектор і він має працювати вдень і вночі, будь- яка його зупинка під час виконання робіт може призвести до негативних наслідків. У планах передбачено будівництво тимчасової лінії перекачки, через які будуть транспортуватися усі каналізаційні стоки. Комунальники роблять все, аби мешканці міста не відчули наслідків цієї роботи. Оскільки одночасно будуть проводитись роботи із заміни колектора, усі стоки транспортуватимуться поверх ґрунту.

Також не виключено, що в період нічної пори доби, буде незначне пониження тиску воли. Якщо це впливатиме на систему водопостачання і водовідведення – додатково проінформують мешканців, аби лучани не відчули незручностей.

На об’єкт реконструкції колектора КП «Луцькводоканал» вже завезено все необхідне обладнання, комплектуючі і спецтехніку. Згідно плану - роботи триватимуть близько чотирьох місяців. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку зіткнулися позашляховик і тролейбус
Наступна новина Волинянин відшкодує майже 300 тисяч гривень шкоди, завданої незаконною порубкою дерев
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні