У Луцьку розпочала роботу літня мистецька школа для дітей з інвалідністю та переселенців

У Луцьку розпочала роботу літня мистецька школа  для дітей з інвалідністю та переселенців

У Луцьку стартував соціальний проєкт – літня мистецька школа "Радість творення", у якій беруть участь діти з інвалідністю та переселенці.

Про це розповіла Суспільному ініціаторка проєкту Наталія Шнит.

Заняття відбуваються в інклюзивному ХАБі "Простір дії" Волинського національного університету імені Лесі Українки. 18 липня на заняття прийшли 22 дитини від шести до 14 років.

Голова громадської організації "Інклюзивні студії" Наталія Шнит каже: в літній мистецькій школі працюють п’ятеро дорослих і студенти-волонтери. Проєкт літньої мистецької школи виграв конкурс, який анонсувала Луцька міська рада.

"50 тисяч грн. давали на цей проєкт, 10% співфінансування. Ми передбачили кошти на творчі заняття, матеріали для занять, і оплати хореографу і оплату людині, яка поводить ці творчі заняття", – зазначила Наталія Шнит.

На заняттях діти знайомляться, займаються творчістю, танцюють, грають в різні ігри. Ганна Цибень прийшла на заняття з двома дітьми. Каже: вперше бере участь в інклюзивній студії.

"Владіку буде в вересні 14, Каті в квітні було 12 років. Вони обоє мають психомовний розлад. Діток треба адаптувати, навчитись жити не в якомусь особливому світі, а в цьому світі. Ці заняття потрібні, діткам тут цікаво", – каже жінка.

Соціальний проєкт літня мистецька школа "Радість творення" триватиме до 20 липня.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В озері Колпіне на Волині втопився чоловік
Наступна новина Судитимуть митника «Ягодина», який пропустив фуру з незадекларованим товаром на понад 2 млн грн
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні