У Луцьку розповіли, як каратимуть неплатників аліментів

У Луцьку розповіли, як каратимуть неплатників аліментів

Посилять санкції для батьків, які ухиляються від сплати аліментів.

Про це стало відомо 9 серпня під час прес-конференції у Волинській обласній раді.

Заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальник Управління державної виконавчої служби Антон Кустик (на фото) розповів, що ухвалення нового пакету законів #ЧужихДітейНеБуває посилить відповідальність за несплату аліментів.

Набрання чинності законів має відбутись 29 серпня. Зокрема щодо боржників будуть застосовувати адмінстягнення у вигляді громадських робіт тривалістю від 240 до 360 годин. Виноситимуть протокол і направлятимуть його до суду, який буде встановлювати кількість робіт.

Якщо платник аліментів затримуватиме сплату на три місяці, особі будуть відмовляти у перереєстрації рухомого майна, яке він хоче продати. Також сервісні центри відмовлятимуть у знятті транспортного засобу з обліку. Крім того, встановлять гарантований розмір аліментів – не нижче 50% прожиткового мінімуму на дитину. Прожитковий мінімум для дитини з 1 липня по 30 листопада для дітей до 6 років становитиме 1559 грн., для дітей віком 6-18 років – 1944 грн.

З 1 грудня цей показник збільшать: для дітей до 6 років він становитиме 1626 грн., для дітей від 6 до 18 років – 2027 грн.

Крім того, одним із заходів посилення відповідальності є введення штрафних санкцій за несплату аліментів: якщо боржник не платить аліментів протягом одного року, то до його суми заборгованості буде додано 20 % від суми боргу, якщо боржник не платить аліментів протягом двох років, ця сума збільшиться на 30 %, якщо несплата триває протягом трьох і більше років сума боргу буде зростати на 50 %. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкриють приватний музей
Наступна новина У лучанина вилучили більше 1,5 тисячі літрів спирту. ФОТО
Останні новини
Схожі новини