У Луцьку рятувальники тренувалися гасити пожежу в 12-типоверхівці

У Луцьку рятувальники тренувалися гасити пожежу в 12-типоверхівці
Фото: Суспільне Луцьк

В 12-типоверхівці на вулиці Рівненській у Луцьку 7 липня відбулися навчання рятувальників. Їх ініціювали самі мешканці, щоб розуміти, як діяти у разі виникнення пожежі.

Про це Суспільному розповів голова ОСББ Максим Дімов.

Зі слів начальника першого пожежно-рятувального загону Мирослава Пастуха, 12-типоверхівка, де тренувалися рятувальники – об'єкт підвищеної поверховості.

Під час навчання пожежні спецмашини не змогли оперативно під’їхати до багатоповерхівки через густо припарковані авто у дворі.

«Потрібно було повідомляти мешканців, щоб забрали авто в безпечне місце, бо проїзд не дозволяв і ширина, щоб розгорнути спецтехніку. На те, щоб доїхати до місця, де трапилася "умовна" пожежа, витратили зайвих в 15-20, а кожна хвилина – це людські життя, матеріальні втрати», – каже Мирослав Пастух.

Окрім рятувальників, до будинку, буває, не може доїхати карета швидкої.

«Зайнятість автомобілями була на 70%, а пожежна не могла проїхати. Було б загорання, то згоріла б не одна квартира. Навіть було, що швидка приїжджає і мусять хлопці бігати з ношами, бо не можуть винести пацієнта», – каже мешканка будинку Ольга Петрук.

Голова ОСББ на вулиці Рівненській, де відбувалися навчання рятувальників, Максим Дімов каже, що важливість проблеми з припаркованими автомобілями зрозуміли. Додає: ситуацію виправлятимуть, бо безпека — важливіше.

Читайте також: У Луцьку на благодійному концерті в підтримку ЗСУ виступлять Брати Гадюкіни


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на благодійному концерті в підтримку ЗСУ виступлять Брати Гадюкіни
Наступна новина Яка ситуація на Волинському та інших напрямках. Зведення Генштабу ЗСУ
Останні новини
Схожі новини