У Луцьку стартував проект «ЕкоЛіто». ФОТО

У Луцьку стартував проект «ЕкоЛіто». ФОТО

Для дітей різних пільгових категорій у Луцьку запустили соціальний проект «ЕкоЛіто».

Презентація проекту відбулась 6 червня у парку Героїв Майдану та Небесного Легіону.

Начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан розповіла, що всі заплановані заходи спрямовані на дітей із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей внутрішньо переміщених осіб, дітей атовців та дітей з особлими потребами.

Для них проводитимуться майстер-класи, години спілкування, арт-терапія та різні уроки.

«ЕкоЛіто» – це насамперед відпочинок, це розвиток творчих здібностей дітей, це цікаве дозвілля і це також цікаве спілкування з іншими людьми», - сказала посадовець.

Начальник відділу соціальних проектів управління соціальних служб для сім’ї, дітей та мололі Тамара Бондарук  розповіла про інший екопроект – «ОГОродина», спрямований на зближення міських дітей із природою. Вона наголосила, що «ЕкоЛіто» має подібну мету:

«Проект буде спрямований на те, щоб популяризувати екологічні побутові речі, привчати дітей до того, що відповідальність починається з маленького, кожен може зробити свій маленький внесок у велику справу».

«Будемо старатись залучати протягом літа різні категорії дітей. Ми будемо гуляти природою, виїжджати у парки, збирати природні матеріали, придумувати, що можна виготовити з жолудів, гілок, каштанів для інтер’єру, для використання у побуті», – розповіла інспектор відділу соціальної роботи управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцькради Валентина Королюк.  

Також діти навчатимуться давати «друге життя» використаним упаковкам та банкам, виготовляючи з них різні речі. 6 жовтня відбувалося перше заняття, під час якого малеча створить екосумку із лляної тканини. Такі майстерки відбуватимуться двічі на тиждень.

Долучився до ініціативи підприємець Олександр Оришко, який володіє мотузковим парком. Учасники проекту зможуть безкоштовно відвідати цей комплекс.

Завершенням проекту можуть стати заходи на кшталт німецького фестивалю «Сміттєвий король», на якому наймолодших жителів вчать поводитись зі сміттям, збирати його, сортувати тощо.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні по-новому здаватимуть на права
Наступна новина Дивіться сьогодні програму «Відкрита влада. Область»
Останні новини
Схожі новини