У Луцьку створять симфонічний оркестр. ВІДЕО

У Луцьку створять симфонічний оркестр. ВІДЕО

Лучани хочуть, аби у місті був повноцінний сезон у філармонії, тож просять створили симфонічний оркестр. Відповідну петицію підписали триста двадцять сім містян. Тобто достатньо для того, аби петицію розглянули посадовці, – йдеться у сюжеті 12 каналу

Луцьк претендує на звання “культурного міста”, але люди, які проживають у ньому, не мають можливості слухати професійний симфонічний оркестр, бо його просто не існує. Зрідка до міста навідуються гастролери, і в залах постійні аншлаги. Це означає, що лучанам цікава симфонічна творчість.

Художній директор філармонії каже, що є ряд причин, чому створити оркестр проблематично. Головна проблема – немає власної концертної зали.

Проект концертної зали обговорювали декілька разів ще навіть за часів Радянського Союзу. Проте –  досі за його реалізацію не взялись. Тож поки що колективи виступають або у Палаці культури, або ж у костелі. Та навіть якщо проект погодять, для створення симфонічного оркестру треба декілька років, – для пошуку професійних музикантів.

Цьогоріч на одній із комісій депутати поставили питання “про фінансування реконструкції” філармонії. Якщо за нього проголосують, є високою ймовірність і побудувати концертний зал, і організувати симфонічний оркестр. А петиція лучан буде для цього додатковим поштовхом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (3)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькій гімназії з’явилася інтерактивна дошка
Наступна новина У Києві побили луцького комуніста Кононовича. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини