У Луцьку третина Центрального парку – під водою. ФОТО

У Луцьку третина Центрального парку – під водою. ФОТО

У Луцьку піднявся рівень води у річці Стир, через що затопило третину Центрального парку імені Лесі Українки.

Журналістам видання ВСН заступник начальника регіонального офісу водних ресурсів в області Ростислав Кравчук розповів, що причиною підтоплення є скидання води з Хрінницького водосховища Дубенського району.

«Причиною підтоплення є те, що набрали багато води, а тепер цю воду скидають з водосховища. Окрім цього, пройшли дощі, тому в нас на території рівень води підвищився. Зараз на водосховищі повідкривали шлюзи і скидать воду, тому підйом буде ще йти. Я думаю, що це тривати впродовж ще не одного дня, а кількох днів», – пояснив заступник. 

Як зауважив посадовець, паводковий шлюз (механічний засіб регулювання рівня води на водоймах, - ред.) на водосховищі було відкрито ще до 3 лютого, на 45 сантиметрів. Крім того, зараз на місці працює ГЕС. Тобто, двома шлюзами скидається вода, а один паводковий водоскид є відкритий. 

«Якщо подивитися на сьогодні, в порівняні з минулими днями, кожного дня є ріст по одному сантиметру у водосховищі. Мабуть, будуть підіймати на більшу висоту шлюз, щоб ще скинути воду», – додав Ростислав Кравчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як роботодавцям з Волині отримати компенсацію за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю
Наступна новина У Луцьку п'яний водій заїхав на город сусідів і ледь не врізався в будинок. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні