У Луцьку – турнір пам’яті Олега Твердохліба. ФОТО

У Луцьку – турнір пам’яті Олега Твердохліба. ФОТО
На відкритті турніру «Сталева воля» (фото ІА «Волинські новини»)

У Луцьку стартував турнір «Сталева воля» - змагання з армреслінгу, пауерліфтингу та гирьового спорту.

Турнір присвятили пам’яті  бійця батальйону «Айдар», попереднього Голови громадської спілки «Спілка воїнів АТО Волині» Олега Твердохліба, повідомляє ІА «Волинські новини».

Одноденний спортивний турнір відбувається 2 грудня у спортивно-розважальному комплексі «AdrenalinCity». Організаторами змагань стали ГС «Громадська спілка Воїнів АТО Волині», Волинський регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «ІНВАСПОРТ», Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», спортивно-розважальний комплекс «AdrenalinCity».

У змаганнях зголосилися взяти участь 45 спортсменів.  Голова оргкомітету змагань, представник «Спілки воїнів АТО Волині» Павло Ковальський зазначив, що такий захід проводять вперше і раді, що змагання знайшли відгук серед ветеранів та діючих військовослужбовців, які хочуть займатися спортом.

Голова  «Спілки воїнів АТО Волині» Олександр Серватович розповів: «Олег Твердохліб був  незламною та вольовою людиною. Він мав дев’ять поранень та три контузії, але все одно, підлікувавшись, повертався на фронт до своїх побратимів, щоб боронити Україну. Коли він боровся з невиліковною недугою, то переніс операцію, коли під час видалення пухлини йому видалили частину м’язів. Попри це, коли він побачив у лікарні двох людей, які намагалися красти залізо, то зумів їх знешкодити однією рукою»

Дружина Олега Твердохліба Наталія Твердохліб подякувала усім, хто долучився до організації заходу. Вона розповіла, що її чоловік був одним із найсильніших людей, яких вона знала. "Він до останніх хвилин вірив, надіявся, любив та цінував життя" - наголосила вона.

Серед інших учасників змагань вітав і бронзовий призер «Ігор нескорених» у Канаді Сергій Торчинський, призер «Ігор нескорених» в Австралії Богдан Оксентюк та ветеран 51 ОМБр, учасник бойових дій, який брав участь у марафоні морської піхоти США у Вашингтоні у складі української команди бойових дій Богдан Ушарук.

Турнір «Сталева воля»

Довідково:

Олег Твердохдіб («Сармат») помер 17 квітня 2017 року від раку. Відомий як учасник добровольчого батальйону «Айдар»

Коли розпочалась війна на сході України, Олег Твердохліб вже був військовим пенсіонером, адже встиг пройти військову службу у Німеччині та Луцьку, був рятувальником у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Попри кілька відмов у військкоматах, чоловік твердо вирішив їхати на схід захищати Батьківщину. Так він потрапив у добровольчий батальйон «Айдар» і сформував взвод, бійців якого називали «динозаврами». У цьому взводі воювали лише чоловіки старші за 45 років, але саме вони визволили 12 населених пунктів.

5 серпня 2014 року у Красному Яру російські танки почали прицільний вогонь по українських добровольцях. Недалеко від місця бою в полі Олег Твердохліб помітив рухи за згорілою сільськогосподарською технікою. Він вистрілив у цьому напрямку з гранатомета і влучив в ящик з боєприпасами для мінометів "Нона" російського виробництва. Боєприпаси вибухнули і знищили два міномети "Нона" і групу елітних російських спецназівців "Гюрза", яка сиділа в засаді.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скандал у Маневичах: через голосування за священика УПЦ МП депутатка демонстративно покинула сесію
Наступна новина Після бою з українцем канадський боксер – у реанімації 
Останні новини
Схожі новини