У Луцьку в Старому місті біля костелу стався глибокий провал. ФОТО

У Луцьку в Старому місті біля костелу стався глибокий провал. ФОТО

У Луцьку 22 жовтня у Старому місті стався провал на пішохідній зоні. Яма глибиною понад трьох метрів утворилася на ділянці між Кафедральним Собором Святих Апостолів Петра і Павла (вхід до підземель храму) та Будинком Косачів.

Про це повідомив археолог Віктор Баюк у фейсбуці. 

«Провал, що найімовірніше утворився внаслідок минулих затяжних дощів, має форму перевернутого гриба глибиною більше 3 метрів, пустоти, в яких прослідковується наявність цегляних конструкцій, засвідчено з глибини в 1 метр в діаметрі 2,5-3 метри від місця провалу», – розповів історик.

Наразі місце провалу закрили та обгородили.

За словами Віктора Баюка, в понеділок Волинська археологічна експедиція приступає до термінового дослідження знахідки з метою з’ясування чи провал є на місці інженерних мереж чи має місце археологічна складова.

Нагадаємо, вранці 22 жовтня на Волині пролунали вибухи. У Луцьку росіяни влучили в об‘єкт енергетики.Через це в частині міста зникли світло і вода. Ударна хвиля пошкодила приватний будинок, постраждала людина. Відомо також про вибухи в Ковелі.

Читайте також: У Луцьку від ракети постраждав житловий будинок. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли в Луцьку відновлять водопостачання
Наступна новина У Ковелі під час повітряної тривоги народився хлопчик
Останні новини
Схожі новини