У Луцьку відмовили у пільговому вступі двом дітям учасників АТО

У Луцьку відмовили у пільговому вступі двом дітям учасників АТО

Двом дітям учасників АТО відмовили у пільговому вступі до Луцького вищого професійного училища.

Про це Суспільному розповіла звільнена секретарка приймальної комісії Інна Пасюта.

Інна Пасюта була відповідальною секретаркою приймальної комісії в училищі. Розповіла: списки з учнями, які вона оприлюднила, керівництво навчального закладу зняло. З її слів, дітей, які мали б пройти поза конкурсом, перемістили в резерв. Після цього її відсторонили від посади відповідального секретаря.

"Діти осіб, яким відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", надане таке право і вони зараховуються поза конкурсом", - каже Інна Пасюта.

Звернулася за підтримкою до Спілки воїнів АТО Волині. Керівник міської організації Олег Кобилинський говорить: це – діти пільгової категорії, права яких ветеранська організація буде відстоювати. Громадська організація буде звертатися за допомогою у вирішенні цього питання до голови облдержадміністрації, - каже Олег Кобилинський.

Тетяна Ломейко - мама вступника до Луцького вищого професійного училища. Каже: син хоче бути автослюсарем. Коли здавали документи, надали підтвердження, що чоловік – учасник бойових дій. Каже: "На даний момент ми ще ніякої чіткої відповіді не отримали, чомусь ми в резерві залишилися".

Директор Луцького вищого професійного училища і за сумісництвом голова приймальної комісії Володимир Романюк розповів, що діти учасників бойових дій не мають права вступу до навчального закладу поза конкурсом. Це право мають діти-сироти, які мають інвалідність та діти загиблих учасників бойових дій. Каже: такі правила прийому і тому списки дітей, які проходять, змінили.

За коментарем Суспільне звернулося в обласне управління освіти. Освітяни кажуть: дирекція навчального закладу самостійно розробляє правила вступу до конкретного закладу освіти, які погоджуються з обласним управлінням освіти і науки.

"Там всі пільги прописані, що стосується дітей АТОвців, першочергового права вступу вони не мають", - каже заступник начальника обласного управління освіти, науки і молоді Олександр Ткачук.

Як розповіла заступниця голови приймальної комісії Алла Тортина, діти, які нині в резерві у списку вступників, мають шанс навчатися. Це стане можливим, коли вступники з вищим рейтингом заберуть свої документи й відмовляться навчатися.

 Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькрада буде оскаржувати рішення суду по Старому ринку
Наступна новина В Україні за минулу добу 2 328 випадків коронавірусу. На Волині – 63
Останні новини
Схожі новини