У Луцьку виготовляли автомобілі для озброєння радянської армії. ФОТО

У Луцьку виготовляли автомобілі для озброєння радянської армії. ФОТО

Автомобілі луцького автомобільного заводу використовували для озброєння радянської армії. Однією з найбільш відомих машин цього заводу був багатоцільовий армійський автомобіль ЛуАЗ-967, що надійшов на озброєння в 1969 році як багатоцільовий транспортер. 

Про це розповіла історик Тетяна Яцечко-Блаженко, повідомляє ВолиньPost.

Ця абревіатура зумовлювала його використання бойовими і санітарними підрозділами в безпосередній близькості від лінії фронту для прихованої доставки дрібних вантажів, озброєння, особового складу і евакуації поранених.

За конструкцією ЛуАЗ-967 був пристосований для серійного виробництва. Відкидне центральне сидіння водія дозволяли управляти машиною, лежачи на підлозі між бічними місцями і носилками. 

З кінця 1960-х років на цих транспортерах у дослідному порядку монтували кілька систем легкого озброєння: різні кулемети на турельних установках, автоматичний 30-мм станковий гранатомет АГС-17М «Полум'я», легкі протитанкові ракетні комплекси і безвідкатні гармати.

З цього ж часу автомобіль почали експортувати в армії соціалістичних країн Європи.

Випускали ЛуАЗ-967 в 1969–1971 роках. 

Перший серійний транспортер ЛуАЗ-967 з 27-сильним двигуном. 1969 р.

Транспортер ЛуАЗ-967 із пробною установкою станкового гранатомета АГС-17М. 1969 р.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Черкасах розстріляли депутата облради. ВІДЕО
Наступна новина На луцький парк витратять 40 мільйонів гривень
Останні новини
Схожі новини