У Луцьку витратять 250 тисяч гривень на переробку лампочок, батарейок і термометрів

У Луцьку витратять 250 тисяч гривень на переробку лампочок, батарейок і термометрів
Фото ілюстративне

У 2021 році у Луцьку збиратимуть на переробку люмінесцентні лампи, батарейки і ртутні термометри. На це витратять 75 тисяч гривень. Ще за 180 тисяч гривень куплять контейнери для збору таких відходів на території приєднаних громад.

Про це стало відомо у середу, 20 січня, під час засідання міського виконавчого комітету.

Начальниця відділу екології міської ради Оксана Лисак розповіла, що цього року в місті витратять 250 тисяч гривень на збір та переробку небезпечних відходів. Так, лампочки, батарейки і ртутні термометри збирають у школах, садочках, закладах культури, а також у контейнерах біля ЦНАПу.

Останніми можуть скористатися усі охочі. Також 5 комплектів контейнерів для таких відходів поставлять на території приєднаних сіл.

«На переробних підприємствах з лампочок забирають газоподібну ртуть, перетворюють в рідку, збирають в балон і повторно використовують для нових приладів. Їх не закопують, не викидають», - пояснила Оксана Лисак.

Окрім цього, за 85 тисяч гривень куплять контейнери для компостування органіки. Їх поставлять на території міських садочків.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ВООЗ зафіксувала антирекорд померлих від коронавірусу за тиждень
Наступна новина У Луцьку – нові перевізники на 3 маршрутах
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні