У Луцьку встановили нову скульптуру кликуна

У Луцьку встановили нову скульптуру кликуна

В рамках міського проєкту "Луцький кликун" на вулиці Яровиця встановили скульптуру кликуна, якому дали ім'я Семен Ґуст.

Як розповіла Суспільному начальниця міського управління туризму та промоції Луцька Катерина Теліпська, над цією роботою працювала львівська скульптурка Ніка Музичко.

Кликун має невеликий розмір і виготовлений з бронзи на замовлення одного з місцевих ресторанів. Це вже друга скульптура, зазначила Катерина Теліпська, яку встановили без залучення коштів з міського бюджету. З її слів, усього в місті налічується до 20 скульптур кликунів.

Поруч зі скульптурою згодом встановлять QR-код, а також додадуть кликуна на інтерактивну Google-мапу і до пішого маршруту "Слідами луцьких кликунів". Детальніше про луцького кликуна Семена Ґуста розповіли в управлінні туризму та промоції міста Луцької міської ради.

Довідково: Кликун (або глашатай) — давня професія, яка полягала в інформуванні жителів міст доби Середньовіччя (XV-XVII ст.). Кликуни повідомляли населенню найрізноманітнішу інформацію: про вшанування уславлених полководців, про прибуття в місто чужоземних послів, про чергову роздачу хліба.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькій громаді працює простір для дітей з інвалідністю та постраждалих від війни
Наступна новина «Волинські соколи»: як працює школа FPV-пілотування в Луцьку
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні